FOTO Ce îşi doresc bucureştenii să facă înainte să moară: sex în trei, să adopte un copil şi să plângă cu un străin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii şi străinii aflaţi în trecere şi-au scris dorinţele pe cele
 două table din Piaţa Universităţii unde până pe 29 septembrie se 
desfăşoară festivalul Poiana Urbană FOTO Facebook
Bucureştenii şi străinii aflaţi în trecere şi-au scris dorinţele pe cele două table din Piaţa Universităţii unde până pe 29 septembrie se desfăşoară festivalul Poiana Urbană FOTO Facebook

În punctul zero al Bucureştiului, chiar deasupra proaspăt inauguratei parcări subterane unde municipalitatea a uitat să-şi ţină promisiunea de a amenaja un spaţiu verde, cimentul rămas pe câteva mii de metri pătraţi a fost acoperit de o asociaţie nonguvernamentală care a înfrumuseţat locul cu muzică, teatru şi filme în aer liber. La Poiana Urbană, două table stau mărturie pentru dorinţele bucureştenilor.

În cadrul festivalului Poiana Urbană a fost amenajat un spaţiu de două table negre pe care bucureştenii care trec prin zonă îşi notează speranţele şi dorinţele. Spaţiul se cheamă ”Before I die”(Înainte să mor.. nota red.), pe table fiind înşiruite fraze care încep cu Before I die şi pe care oamenii le completează.

„«Before I Die» este un proiect global care îi îndeamnă pe oameni să reflecteze asupra propriilor vieţi şi să îşi împărtăşească aspiraţiile personale în spaţiul public. A fost creat iniţial de artista Candy Chang, în Statele Unite, ulterior fiind preluat în peste 50 de ţări din întreaga lume. Proiectul a ajuns şi în România, în Poiana Urbană”, este descrisă iniţiativa pe site-ul de Facebook al festivalului

Cum era de aşteptat, bucureştenii au scris cele mai amuzante texte. „Înainte să mor vreau să-i omor pe Guţă, Salam şi prietenii”, „Înainte să mor vreau să fac sex în trei", „Înainte să mor vreau să mă droghez” sau „Înainte să mor vreau să mănânc pizza” sunt o parte dintre textele amuzante scrise de oamenii care au trecut prin zonă.

„Înainte să mor vreau să adopt un copil“

Nu au lipsit însă şi dorinţele inedite, unele impresionante, altele chiar profunde, lăsate atât de români cât şi de străini, probabil turişti în trecere: „Înainte să mor vreau să plâng împreună cu un străin”, „Înainte să mor vreau să adopt un copil”, „Înainte să mor vreau să trăiesc”, „Înainte să mor vreau să călătoresc pe cinci continente”, „Înainte să mor vreau să fac o femeie să viseze”, „Înainte să mor vreau să înnot cu rechinul alb”.

Poiana Urbană este un festival urban de muzică, teatru, proiecţii de film, workshopuri şi voie bună ce ţine pe toată perioada verii şi care a fost pus la cale de o organizaţie nonguvernamentală.

Pentru a şterge parcă ruşinea indolenţei administraţiei oraşului, care, ca de obicei, face promisiuni pe care uită să le mai respecte (peste parcarea nouă trebuia să fie amenajat un spaţiu de recreere cu mult spaţiu verde) acest festival a înregistrat un real succes, anul acesta organizatorii aşteptând un total de peste 50.000 de vizitatori.

Poiana Urbană este un proiect organizat de Asociaţia Art Laboratoire şi Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu 360 Revolution şi The Institute. Ediţia 2012 a avut loc în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi şi a inclus: 105 concerte, 30 de piese de teatru, 180 de ore de animaţie stradală şi peste 20 de filme.

Pe aceeaşi temă:

Fest(In) pe Bulevard, evenimentul care revitalizează comedia bulevardieră din Bucureşti

Bucureştiul Creativ al Festivalului „George Enescu“ reinventează Capitala

Jazz-ul şi poezia se contopesc pentru o lună de vară la Palatul Mogoşoaia. A treia ediţie a festivalului, deschisă pe 7 iulie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite