Ce se va întâmpla cu absolvenţii „Spiru Haret“ care au urmat studii neautorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea privată „Spiru Haret“ a anunţat, aseară, că absolvenţii promoţiilor 2008 şi 2009, inclusiv cei care au susţinut licenţa în februarie 2010, care au terminat forme de învăţământ considerate neautorizate de către Ministerul Educaţiei vor susţine din nou examenul de licenţă în septembrie.

Licenţiaţi ai „Spiru Haret“ se plâng de discriminare

UPDATE, ora 15.00 Reprezentanţii din Ministerul Educaţiei susţin că diplomele absolvenţilor promoţiilor 2008 şi 2009 ai Universităţii „Spiru Haret“ nu vor fi recunoscute chiar dacă aceştia vor susţine în septembrie examenul, pentru că forma de învăţământ urmată nu a fost autorizată.

Astfel, mii de tineri care au absolvit Universitatea „Spiru Haret“ sunt victimele conflictului dintre Ministerul şi instituţia de învăţământ. „Prin faptul că instituţia de învăţământ a luat o asemenea decizie înseamnă că recunoaşte tacit că studiile la ID sunt organizate ilegal“, a declarat, Gabriel Ispas, directorul Departamentului Juridic şi Contencios din Ministerul Educaţiei.

Învăţătorii cu diplomă de la „Spiru Haret”, obligaţi să dea înapoi salariile!

Întrebaţi de jurnaliştii „Adevărul de Seară“ ce se va întâmpla cu absolvenţii cu diplome de licenţă neautorizate care între timp au urmat şi un masterat, reprezentanţii universităţii au susţinut „că studiile de licenţă sunt recunoscute“ şi că „prin acest examen se doreşte, conform O.G. nr. 10/2009, consolidarea valabilităţii actelor de studii“.

De asemenea, oficialii „Spiru Haret“ mai spun că examenul va fi susţinut, conform prevederilor actului normativ, în baza cererii fiecărui absolvent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite