CCSB: Bucureştenii vor primari de sector

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), realizat la comanda Asociaţia Pro Democraţia, arată că bucureştenii îşi doresc menţinerea actuală a modalşităţii de alegere a primarilor de sector prin vot direct.

Studiul a fost dat publicităţii ieri, în cadrul unei dezbateri, de către preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, reatează Agerpres. Potrivit lui Pârvulescu, studiul a relevat şi faptul că sectoarele 1, 3 şi 4 conferă cel mai înalt grad de satisfacţie cetăţenilor în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor cu care aceştia se confruntă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent şi el la dezbatere, a susţinut ideea că edilii de sector trebuie să fie aleşi ca şi până acum, prin vot direct, că bugetul ar trebui centralizat la nivelul Capitalei, iar edilii de sector să fie membri în Consiliul General cu drept de veto.

Problemele bucureştenilor: maidanezii, poluarea şi traficul

În ceea ce priveşte priorităţile problemelor bucureştenilor, Oprescu a spus că acestea sunt cele identificate în studiul realizat de CCSB - câinii vagabonzi, poluarea (calitatea aerului) şi aglomeraţia în trafic. Referitor la maidanezi, primarul a spus că „95% din bucureşteni nu vor câini în Capitală şi numai 5% îi vor“, mai transmite agenţia de ştiri Agerpres.

Cercetarea CCSB a fost realizată în perioada 9 martie - 9 aprilie 2011, pe un eşantion de 3.568 de persoane şi a vizat populaţia adultă neinstituţionalizată a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite