Cazul Ramona Cîciu: Ambulanţa privată a venit fără echipamente de resucitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii femeii de 34 de ani care a leşinat la serviciu au declarat că până la sosirea unui echipaj SMURD, autosanitara trimisă de o clinică privată a ajuns repede la solicitare, dar nu era dotată corespunzător.

Citiţi şi

Reprezentanţii sindicatelor în cazul Cîciu: „O nouă formă de sclavagism“

După ce Ramonei Cîciu i s-a făcut rău la serviciu şi şi-a pierdut cunoştinţa, marţi, angajaţii companiei Ipsos Interactive Services, la care aceasta lucra, au anuntat Clinica MedLife unde este arondata firm, iar ambulanţa care a ajuns la caz destul de repede după solicitare, nu era echipată pentru a putea interveni într-o situaţie atât de gravă. Ulterior a fost solicitat sprijinul SMURD.

„Am telefonat la MedLife, clinica unde suntem arondaţi. Ni s-a trimis o salvare, dar nu avea niciun echipament de urgenţă. Primele îngrijiri i-au fost acordate de către coordonatorul Centrului Medical Unirea şi de un medic specialist. Ei aveau la dispoziţie o trusă de urgenţă. Abia după aceea a fost chemat echipajul SMURD, care era ca un spital pe roţi", au mai spus colegii Ramonei Cîciu, citaţi de Mediafax. 

Reprezentanţii Centrului Medical Unirea au precizat, potrivit sursei citate, că unitatea sanitară din Sema Parc este în aceeaşi clădire cu sediul Ipsos, astfel că în trei-patru minute după ce o angajată a companiei a anunţat situatia, coordonatoarea clinicii şi un medic specialist au ajuns la etajul patru, unde se afla Ramona Cîciu.

Şeful ITM: „Noi anchetăm doar dacă moare cineva sau rămâne cu invaliditate permanentă“

EXCLUSIV: Şeful ITM la plimbare cu subalterna preferată

UPDATE ora 18.00

Procurorii s-au autosesizat

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 din Capitală s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu, internată în comă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti după ce i s-a făcut rău în timpul programului de muncă.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în dosarul nr. 4040/P/2010 având ca obiect aplicarea şi respectarea normelor cuprinse în Legea nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă. Cercetările se efectuează în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care victima Cîciu Carmen Ramona a ajuns în stare gravă la spital, direct de la locul de muncă“, se arată într-un comunicat primit astăzi de la Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Colegii de muncă povestesc momentele de dinaintea comei


Colegii lui Carmen spun că tânăra nu a stat în stop respirator 15 minute, pâna la sosirea SMURD, aşa cum spune medicul, ci numai 5-8 minute. Ei consideră această afirmaţie o calomnie, se arată într-un comunicat trimis presei.

 Colegii lui Carmen apreciază că tânăra a stat în stop cardiac 7-8 minute, şi nu 15, aşa cum s-a spus iniţial. „Marţi, 9 martie, s-a întâmplat un lucru tragic în echipa noastră: Carmen, colega noastră, a suferit un stop cardio-respirator chiar la birou, sub ochii noştri. Nimic nu a prevestit această întâmplare, totul a fost incredibil de rapid şi neaşteptat. Eram cu toţii în faţa calculatoarelor şi munceam, ca în fiecare zi, când s-a auzit zgomotul unui scaun căzut, zgomotul de la care a început totul“, povestesc colegii.

Ei afirmă că tânăra de 34 de ani care este în comă din cauza suprasolicitării a stat în stop cardio-respirator doar 5-8 minute, şi nu de 15 minute, aşa cum s-a spus iniţial.

„Suntem mai mult decât colegi, suntem prieteni (...). Carmen este cea mai veche dintre noi în echipă. Toată lumea o îndrăgeşte şi o consideră o colegă specială. Ea ne-a ajutat de-a lungul timpului pe mulţi dintre noi şi ne-a ghidat atunci când am venit ca juniori în această firmă (...).  Şi atunci, vă întrebăm: cum am fi putut să stăm cu mâinile în sân când am văzut-o prăbuşită pe jos“, se arată în scrisoarea colegilor.

Control tematic la Ipsos

Eugen Tifin, de la Biroul de presă al Inspecţiei Muncii, spune că ITM Bucureşti a declanşat vineri un control pe tema relaţiilor de muncă şi a muncii suplimentare din firma unde a lucrat Carmen Cîrciu. Acest control trebuie să lămurească dacă au existat anomalii în programul de lucru al tuturor angajaţilor firmei.

Controlul se va încheia luni.

Potrivit legislaţiei, programul de lucru normal este de 40 de ore pe săptămână, dar se poate prelungi până la cel mult 48 de ore, numai cu acordul salariatului.

În ultimul timp, s-au înmulţit sesizările depuse la ITM Bucureşti, a declarat şeful instituţiei, Constantin Bujor, numărul acestora ajungând la aproximativ 1.000 de plângeri, pe lună.

Dintre acestea, circa 100 de sesizări se referă la munca peste program.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite