Cazul olimpicului eliminat de la BAC: cititorii adevarul.ro l-au „judecat“ pe Paul: legea e şi pentru „şmecherii“ ca el. Vezi și părerea directoarei de la “Jean Monnet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 26.000 de cititori au urmărit, în ultimele două zile, pe bucuresti.adevarul.ro, cazul lui Paul Fodor, olimpicul de la Liceul "Jean Monnet" eliminat pentru că a uitat să predea telefonul mobil la intrarea la prima probă a examenului de bacalaureat.

Cazul, sigurul de acest gen din țară, a stârnit numeroase comentarii, circa 150 de cititori răspunzând invitației "Adevărul de Seară" de a spune dacă prevederile metologiei de desfășurare a examenului de BAC sunt corecte.

Cei mai mulți dintre cei care au participat la dezbaterea online consideră că legea, așa cum este, trebuie respectată de toți.

CITIȚI AICI

Întreaga poveste a olimpicului la biologie, eliminat de la bacalaureat pentru că avea telefonul mobil asupra sa

Teo ne-a scris: "Legea era valabilă și pentru acest copil olimpic! Tocmai disciplina lipsește din învățămânul românesc! Și nu numai!"

De aceeași părere este și profa_de_mate, care a scris: "OK , îmi spun părerea: dincolo de cuvinte, legea trebuie respectată de toți! deci dacă li s-a spus ''fără telefoane'' , înseamnă ''fără telefoane'' ! când vor fi toți elevii cinstiți și conștienți că astfel se verifica pe ei înșiși, nu vor mai ''epata'' și vor înțelege ca e viitorul lor în joc! mie mi se pare normal să NU copieze la examene ! și așa vorbesc între ei! destul cu bătaia de joc la adresa intelectului copiilor: pot să învețe, au materiale destule, sunt tratați ca oameni maturi! SUCCES!"

"Un cetatean" ne-a scris: "Comisia a procedat corect! ii felicit! sunt oameni corecți și responsabili. Toți "șmecherii" din România (egal dacă sunt prosti sau deștepti) trebuie să înțeleagă că regulile stabilite în societate se respecta (și cu atât mai mult la un examen). Abia atunci când toți vom face acest lucru din civism și educatie abia atunci putem să ne gândim ca suntem în Europa civilizată. Pînă atunci toti "comentatorii șmecheri" (adica cei care gasesc vreun cusur prevederii) să pună mâna pe cartea cu cei șapte ani de acasă; parerile lor evident ca nu contează".

Directoarea de la Jean Monnet: "Am respectat întocmai metodologia"

O opinie asemănătoare are și directoarea Liceului Jean Monnet, unde a învățat Paul Fodor, cea care este și președinta Comisiei de bacalaureat. Contactată de Adevărul de Seară, Tudorița Codreanu a spus: "Am respectat întocmai metodologia. Gradul de toleranță pentru orice tentativă de fraudă la acest examen este zero. Din câte știu, este primul caz de acest gen de la liceul nostru".

De partea cealaltă, un cititor, Mihai LEONTE, ne-a scris: "Acestui tânăr i s-a răpit un an de viață. Vinovați? Legiuitorii care considera ca ,,răul" este peste tot! Erori care pot costa foarte mult și aceste erori pornite de la legi strâmbe! Comentatorii de aici au adus argumente foarte pertinente. Tânărul acest trebuie salvat, nu condamnat".

Și Angel crede că pedeapsa lui Paul nu este corectă: "Rușine să le fie. Dar cei ce copiază pe rupte nu pățesc nimic. Mă întreb de ce județul Suceava este mereu fruntaș la gradul de promovabilitate la Bacalaureat. Faceți o anchetă să vedeți cum se da acolo acest examen, ce fel de profesori supraveghează. Rușine!!!!!!!!"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite