În Bucureşti, de la Piaţa Muncii până la Piaţa Constituţiei sunt 4,5 km. În schimb, traseul cu piste pentru biciclete, în opinia celor de la Administraţia Străzilor Bucureşti, are 12 km.

Curios, am calculat toate traseele şi am încercat să găsesc o logică. Singura care mi-a venit în minte a fost că „cineva” şi-a băgat în buzunar diferenţa plătită pentru cei 108 km de „piste virtuale”. Da, aceasta e diferenţa dintre lungimea  traseelor cu piste şi lungimea traseelor rutiere: 108, 31 km.

Cifrele oficiale le-am luat din acest document obţinut la sfarsitul anului trecut, cu sprijinul* domnului Cătălin Campeanu.

Iar lungimile reale ale traseelor le-am obţinut cu ajutorul unor aplicaţii on-line.

Pentru cei care vor să verifice cum au fost cheltuiţi banii din taxe şi impozite, le oferim posibilitatea s-o facă.

Aici sunt lungimile comunicate oficial de către ASB: lista.

Iar aici sunt detalii despre fiecare traseu: lista.

Mai sunt necesare: o ruletă sau o bicicletă dotată cu ciclocomputer. Pentru cei care vor să facă o măsurătoare on-line, pot folosi bikemap.net, maps.google.ro, etc, etc.

Aşadar, măsuraţi, faceţi diferenţa şi întrebaţi-vă: din banii cui a plătit Administraţia Străzilor acei kilometri de „pistă virtuală” ?

Restul matrapazlâcurilor pe care le-am aflat despre „afacerea pistelor şi semafoarelor pentru biciclete” sunt detaliate pe site-ul asociaţiei OPTAR.

* colaborarea cu domnul consilier general a avut loc în cadrul campaniei civice „Nu astepta SuperEroi!”.
 

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.