Cât ne costă demolarea Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul office va fi demolat pe banii Municipalităţii, urmând ca banii să fie recuperaţi ulterior.   FOTO Adevărul
Turnul office va fi demolat pe banii Municipalităţii, urmând ca banii să fie recuperaţi ulterior.   FOTO Adevărul

Sorin Oprescu, Primargul General al Capitalei, a declarat în cadrul unui interviu televizat că demolarea clădirii offce din centrul Bucureştiului, Cathedral Plaza, se va face pe bani publici, Potrivit edilului, costul acestei intervenţii este estimat la aproximativ 3-4 milioane de euro.

Edilul-şef al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat, referitor la sentinţa judecătorească de demolare a turnului de 19 etaje din apropierea Catedralei Romano-Catolice Sfântul Iosif din Capitală, că statutul său de primar îl obligă să respecte legea şi că va dispune demolarea edificiului. Oprescu a precizat că termenul corect, care este menţionat şi în respectiva hotărâre judecătorească, este cel de “readucere la starea iniţială”, ceea ce implică şi demolarea, dar nu numai.

"Calitatea mea de primar general e să respect legea. Asta o să şi fac. Aştept însă motivaţia hotărârii. Nu pentru a face comparaţii juridice ci pentru a vedea partea tehnică, dacă se face vorbire de cine plăteşte şi cum. Dau banii din banii publici.Va costa 3 milioane, 4 milioane, pe mine mă interesează să văd de unde îmi pot recupera aceşti bani, pe hotărâre judecătorească ", a precizat Oprescu, într-o emisiiune la Digi 24. 

Declaraţiile primarului vin în contextul în care Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) a anunţat luni că prin decizia din 23 ianuarie dată de Curtea de Apel Ploieşti s-a dispus definitiv şi irevocabil demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială, aceea de parc.

Potrivit declaraţiilor preotului Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), nu mai există căi de atac şi doar o anulare a acestei hotărâri pe care a luat-o Instanţa din Dâmboviţa ar mai putea salva de la demolare clădirea situată lângă Catedrala „Sfântul Iosif”.

Cum se poate demola Cathedral Plaza

Specialiştii în construcţii spun că tot ce s-a construit poate fi şi demolat, fără să fie puse în pericol clădirile din jurul Cathedral Plaza, după o expertiză tehnică. Cum varianta unei demolări cu ajutorul unei explozii controlate este exclusă, cea mai bună variantă este cea a dezasamblării, de sus în jos, potrivit specialiştilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite