Căţeluşa fără bot a ajuns în Adăpostul „Speranţa“. Oameni din toate colţurile lumii vor să o adopte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căţeluşa Griviţa a ajuns la Adăpostul Speranţa FOTO Vier Pfoten
Căţeluşa Griviţa a ajuns la Adăpostul Speranţa FOTO Vier Pfoten

Căţeluşa Griviţa, cea care a rămas fără partea superioară a botului după ce a fost lovită cu bestialitate, a fost transportată, astăzi, de Vier Pfoten la Adăpostul „Speranţa“ din Popeşti Leordeni. Acolo a aşteptat-o o căsuţă galbenă, amplasată într-o rezervă specială, şi dragostea celor din adăpost.

Anca Tomescu, medicul veterinar Vier Pfoten, a declarat, pentru adevarul.ro, că animalul se simte mult mai bine în comparaţie cu primele zile după operaţie. „Vine mereu la noi să o mângâiem, este o căţeluşă foarte blândă şi iubitoare“, a spus medicul veterinar.

Totodată, femeia a spus că peste o săptămână, animalul mutilat va fi dus la un nou control medical, iar peste două săptămâni va fi supus unei noi operaţii pentru eliberarea căilor respiratorii, astfel încat să poată respira şi pe nas, nu doar pe gură. Tot atunci va veni şi adevărata încercare, pentru că intervenţia chirurgicală va fi una complicată şi foarte dificilă.

Val de cereri de adopţie

Oameni din toate colţurile lumii au rămas impresionaţi de drama căţeluşei care şi-a pierdut partea superioară a botului şi au trimis sute de mesaje prin care cereau adopţia animalului.

„Unul dintre cele mai frumoase mesaje a venit de la o doamnă din Ney York, chiar m-a impresionat. Să vedem acum unde o să ajungă Griviţa. Sunt şanse mari să o adopt chiar eu“, a precizat Anca Tomescu.

În ceea ce priveşte modul în care căţeluşa va fi îngrijită, medicul veterinar spune că, cel mai probabil, animalul va trebui hrănit cu mâncare pregătită special pentru el. „E mai complicat cu mâncatul, dar o să cumpărăm un blender pentru a-i pasa mâncarea. Poate mânca singură doar hrană lichidă, udă“, a spus Tomescu.

Căţeluşa maidaneză a fost preluată de Vier Pfoten la mijlocul săptămânii trecute de pe o stradă de lângă Gara de Nord, după ce, în urma unei lovituri puternice, a rămas fără maxilarul superior.

Ea a fost operată vineri la clinica Ortovet din Capitală, de către o echipă mixtă formată din veterinarii clinicii şi ai ONG-ului.Medicii care au luat parte la operaţie i-au curăţat rănile maxilarului superior, i-au fixat mandibula fracturată, încercând să stabilizeze starea animalului.

Vier Pfoten a depus o plângere la Poliţia Capitalei, pentru identificarea şi prinderea autorului atacului.

Pe aceeaşi temă: 

IMAGINI ŞOCANTE Povestea căţeluşei care a rămas fără bot. Un maidanez a fost mutiliat de un bucureştean furios

94% din bucureşteni nu ar adopta un maidanez pentru a-l salva de la eutanasiere

Sorin Oprescu, despre maidanezi: „Lumea nu se înghesuie să-i adopte“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite