Catedrala Patriarhală, Mănăstirea Cernica şi Mănăstirea Pasărea sunt pregătite să-i aştepte pe enoriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
catedrala patriarhala

Perioada sărbătorilor pascale este una plină de linişte sufletească şi pace. De aceea, cei mai mulţi dintre noi obişnuiesc să meargă mai des la biserică sau să se refugieze într-una dintre multele mânăstiri din ţara noastră. Capitala şi împrejurimile acesteia sunt ofertante când vine vorba de lăcaşuri de cult. Catedrala Patriarhală, Mânăstirea Cernica şi Pasărea sunt atracţiile turistice preferate de enoriaşi.

Potrivit unui raport al Institutului de Statistică, în jur de 250.000 de români merg în fiecare an în călătorii în ţară pentru pelerinaj religios, iar cei mai mulţi dintre ei rămân în zona respectivă între una şi trei nopţi.

Catedrala Patriarhală din Bucureşti, un loc exclusivist pentru Paşte

Vorbim în primul rând de Catedrala Patriarhală din Bucureşti, care adună pe Dealul Patriarhiei mii de credincioşi în fiecare an. Enoriaşii străbat sute de kilometri pentru a fi prezenţi la sluba de Înviere, oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Un alt motiv pentru care credincioşii preferă să vină la slujba de Înviere susţinută la Catedrala Patriarhală din Bucureşti este Sfânta Lumină, care este adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.

Bisericile si mânăstirile din ţara noastră reprezintă nu doar lăcaşuri sfinte, în care te rogi, ci şi adevărate puncte turistice, Un astfel de loc sfânt este chiar Patriarhia Română, care vine în întâmpinarea enoriaşilor cu posibilităţi de cazare dintre cele mai luxoase.

Centrul Social Cultural „Sfantul Apostol Andrei“ se numeşte hotelul de patru stele al Patriarhiei Române, care se afla în centrul Capitalei, în proximitatea tuturor obiectivelor turistice ale Bucureştiului (Patriarhia Română, Mănăstirea Antim, Casa Poporului, ori Mănăstirea Radu-Vodă).

Cazare la hotel de patru stele la Patriarhia Română

Credincioşii din provincie care vin în pelerinaj, în Săptămâna Mare, la Patriarhie, se pot caza într-un hotel de opt etaje din centrul Capitalei.

Numele nu este tocmai sugestiv, dat fiind că este un adevărat hotel care îţi oferă toate avantajele. Centrul Cultural „Sfantul Apostol Andrei“ beneficiaza de 17 apartamente, dintre care 12 cu 4 camere şi 5 cu 3 camere, fiecare apartament fiind dotat cu cate 2 grupuri sanitare şi bucătărie.
Oferta Centrului Cultural „Sfantul Apostol Andrei“ se diferenţiază în funcţie de cerintele  clientilor si partenerilor. „Casa de Oaspeţi“ este perimetrul amenajat special pentru partenerii şi colaboratorii Patriarhiei şi dispune de 15 apartamente de 3 şi 4 camere, înzestrate cu aer condiţionat, 2 băi şi bucătărie.

Patriarhia pune la dispoziţia doritorilor şi săli de conferinţe de la cele mai mici, până la cele mai spaţioase, şi care se află în imediata apropiere a hotelului.

Printe avantajele hotelui, enumerăm poziţia într-o zonă centrală, priveliştea unică oferită de locaţie, camerele comode şi moderne.

Mai mult decât atât, la parterul hotelului se regăseşte şi o sală de mese imensă, unde clienţii pot avea parte de o atmosferă agreabilă.

Dacă oferta de cazare a Patriarhiei nu v-a convins, centrul Capitalei este zona în care unităţile de cazare se află la tot pasul.

Dezavantajul este că, fiind într-o zonă centrală a Capitalei, unităţile de cazare din împrejurimile catedralei Patriarhale sunt majoritatea în regim hotelier de 3 şi 4 stele. Preţurile practicate de hotelurile din apropiere se ridică de la 109 lei, la 280 de lei pe noapte.

Paradisul de la mânăstirile Cernica şi Pasărea

La doar 12 kilometri la est de Bucureşti, se întinde un teritoriu de vis, complexul Cernica-Pasărea, unde cuvântul de ordine este liniştea şi împăcarea sufletească.

manastirea cernica

Mânăstirea Cernica şi Mânăstirea Pasărea sunt vechi lăcaşuri de cult, ale căror ctitor este Sfântul Ierarh Calinic, şi care se află în topul preferinţelor enoriaşilor.

Complexul pe care se întinde cele două lăcaşuri de cult se evidenţiază prin frumuseţea peisajului creat de lac şi pădurea care înconjoară zona.

La mânăstirea Cernica nu trebuie ratată vizitarea valorosului muzeu, care adăposteşte obiecte de cult din secolele XVII-XIX, hrisoave originale şi tablouri ale lui Pallady şi Ţuculescu.

Din păcate, cele două mânăstiri nu oferă posibilităţi de cazare, ceea ce înseamnă că dacă alegeţi complexul Cernica-Pasărea ca destinaţie pentru Paşte, va trebui să vă găsiţi un loc unde să înnoptaţi.

Dacă pentru a participa la slujba de Înviere de la Patrarhie, enoriaşii trebuiau să plătească sume consistente pentru cazare, ofertele din această zonă sunt pentru buzunarele tuturor.

În Cernica, Ilfov, sunt 38 de pensiuni, hoteluri şi vile care îi aşteaptă pe credincioşii din toate colţurile ţării pentru sărbătoarea Paştelui. Cazarea la pensiunile din zona costă între 100 şi 200 de lei pe noapte.

Dacă aveţi rude sau prieteni în Bucureşti unde puteţi sta, dar doriţi să veniţi de Paşte la Cernica sau Pasărea, trebuie să ştiţi că un drum cu maşina nu durează mai mult de 30 de minute.
 

Amatorii de pescuit îşi pot arunca undiţele în balta de la „Belciugatele“, renumită pentru concursurile care au loc aici, iar femeile pot face o plimbare în natura extrem de generoasă în această zonă. 


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite