Câte persoane au fost imunizate anti-COVID la maratonul vaccinării de la Spitalul Militar Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinaţi în prezenţa unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal.Foto Daniela Gheorghe si Daniel Iancu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinaţi în prezenţa unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal.Foto Daniela Gheorghe si Daniel Iancu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"

936 de persoane au fost imunizate anti-COVID până joi la ora 13,00 în cadrul maratonului vaccinării de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila".

Astfel, pe data de 4 mai au fost vaccinate 330 de persoane, pe 5 mai - 486, iar joi până la ora 13,00 - 120 de persoane, a anunţat Spitalul Militar Central pe pagina sa de Facebook.

Campania Maratonul vaccinării în Spitalul Militar Central se desfăşoară în perioada 4 - 11 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, 24 de ore din 24.

Vaccinul care se foloseşte este de la compania Pfizer.

Unitatea medicală precizează de asemenea că minorii cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinaţi, dar se impune prezenţa unuia dintre părinţi sau a tutorelui legal.

Cum decurge întreaga procedură 

Sursa citată transmite persoanelor care vor să se prezinte la vaccinare că trebuie neapărat să aibă la ele un document de identitate şi, eventual completate, formularele de triaj şi de acord ce pot fi descărcate şi completate, de aici.

După prezentarea la Punctul de acces din Calea Plevnei nr. 134, doritorii de a se vaccina vor fi însoţii de o echipă militară, dedicată acestui eveniment, către sediul Centrului de vaccinare, locaţie în care personalului medical implicat în campanie va verifica sau ajuta la completarea documentelor şi triajul epidemiologic.

După vaccinare se va asigura supravegherea medicală a specialiştilor în Medicină de urgenţă, timp de 15 minute.

La finalul procedurilor, se oferă Adeverinţa de vaccinare.

"Trebuie precizat faptul că, în paralel cu acest eveniment, se derulează Campania de vaccinare, pe bază de programare în Platformă. În cadrul Centrului de vaccinare se realizează şi administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Serurile utilizate sunt AstraZeneca şi Pfizer. Capacitatea zilnică de imunizare este de 30 persoane/oră, în intervalul orar 8,00 - 20,00",  precizează sursa citată.

maratonul vaccinarii foto Daniela Gheorghe si Daniel Iancu Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila"
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite