Cât au scăzut preţurile din Bucureşti din 2009 până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preţurile locuinţelor din Bucureşti s-au redus din 2009 până în prezent cu circa 30%, iar în provincie cu aproximativ 25%, a declarat, miercuri, directorul Institutului Naţional de Statistică (INS), Mihai Gheorghe.

„În primele două trimestre ale anului 2012, preţurile au fost în creştere faţă de trimestrul patru din 2011, dar pe tot anul trecut se remarcă o continuare a trendului descrescător. Astfel, din 2009, momentul în care am început să publicăm indicele preţurilor proprietăţilor rezidenţiale, şi până în 2012 preţurile au scăzut cu circa 30% în Bucureşti şi cu 25% în provincie“, a declarat Mihai Gheorghe la o conferinţă cu teme imobiliare.


Datele INS arată că în primele trei trimestre ale anului trecut preţurile s-au redus faţă de acelaşi interval din 2011, cu 5,5% la nivel naţional. La apartamente, scăderea la nivel naţional a fost de 5,7%. La cele din Bucureşti s-a înregistrat o reducere de 6%, iar la cele din provincie de 5%.
La case, preţurile s-au diminuat cu 4,6% la nivel naţional, în condiţiile în care în mediul urban s-a înregistrat un declin de 5,4%, iar în mediul rural de doar 3,2%.

INS a realizat şi o analiză privind caracteristicile apartamentelor tranzacţionate, care arată că 26,4% se află în Bucureşti. Cel mai bine se vând apartamentele cu până la trei camere, circa 95% din total, şi locuinţele construite până în anul 1990. De asemenea, locuinţele cu confort 1 şi 2 sunt preponderente.Body

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite