Cât de pregătit este Bucureştiul pentru un mare cutremur. Autorităţile au publicat un nou ghid pentru populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: inyourpocket.com
FOTO: inyourpocket.com

În fiecare an, în preajma zilei de 4 martie, românii îşi imaginează cu frică ce s-ar întâmpla în cazul producerii unui cutremur puternic, asemănător celui din 1977 (7,2 grade pe scara Richter), care a luat peste 1.500 de vieţi şi a avariat zeci de mii de clădiri. Realitatea sumbră ne arată că încă nu suntem pregătiţi să facem faţă unui astfel de seism.

Dovadă că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne tocmai a lansat un site care conţine ghiduri pe care populaţia le poate consulta pentru a şti cum trebuie să reacţioneze în situaţii-limită. „Fiipregătit.ro” cuprinde 15 ghiduri, utile în cazuri de: prim ajutor, ger/viscol, inundaţie, cutremur, alunecări de teren, furtună, caniculă, incendiu, electricitate, accident nuclear, violenţă asupra copiilor, violenţă domestică, furt din maşini, furt din locuinţe şi furt din buzunare.

„Priviţi în locuinţa dumneavoastră şi încercaţi să vă imaginaţi ce ar putea să se întâmple în fiecare cameră, dacă s-ar produce un cutremur”, este una dintre recomandările autorităţilor.

În Bucureşti, de exemplu, numărul clădirilor încadrate în clasele I şi II de rism seismic a crescut, în ultimii doi ani. În bilanţul publicat de Primăria Capitalei, în luna februarie, apar 689 de clădiri cu risc ridicat de prăbuşire sau pentru care sunt aşteptate „degradări structurale majore” în caz de cutremur, în timp ce, în urmă cu doi ani, lista cu astfel de clădiri şubrede număra doar 667 de imobile.

Citeşte articolul complet pe NewMoney.ro

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite