Cât te costă curățenia de toamnă în locuință

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureștenii care nu au chef sau timp de treburile casnice pot apela la profesioniști, menajere sau firme de specialitate. Serviciile sunt taxate la metru pătrat sau la oră de cei care vin să vă facă lună prin locuință, iar cu câteva sute de lei puteți scăpa într-o singură zi de lustruit mobila sau de șters cu mopul prin casă.

Locuința dumneavoastră  poate străluci de curăţenie fără prea mare efort dacă apelați la specialiști. Pentru asta însă trebuie să scoateţi ceva bani din buzunar, iar firmele de curăţenie vă pot asigura că, în doar câteva ore și în schimbul a câteva sute de lei, puteți avea o casă curată.

Prețurile diferă în funcție de cât de mare este casa și de ce fel de servicii aveți nevoie. Indiferent dacă locuiţi într-o garsonieră sau într-un apartament cu mai multe camere, plătiţi serviciile în funcţie de metrul pătrat.

Astfel pentru curățenia într-o singură cameră, cheltuielile pot fi între 250 și 300 de lei, iar pentru apartamentele cu până la patru camere, costurile variază între 350 și 500 de lei.

La vile, lucrurile se schimbă. Dacă imobilul are mai puțin de 200 de metri pătrați, veți plăti între 500 și 800 de lei, iar dacă depășește această suprafață, veți scoate din buzunar, suma de 800 până la 1.000 de lei.

„Pentru curăţenia în orice locuință calculăm prețul care este de aproximativ 5 lei  pentru un metru pătrat, dar se ține cont și de gradul de mizerie“, a declarat Ilie Răzvan, administratorul firmei „Afro Cleaning“ din Bucureștii Noi.

Cu 3 lei metrul pătrat, profesioniștii în curățenie vă pot spăla și geamurile casei , iar cu 0,3 lei pentru metrul pătrat vor tunde și gazonul.

Firmele au și câte un supraveghetor al echipei de intervenţie şi răspund pentru orice daune, riscuri sau lipsă din apartament, casă sau vila proprietarului.

Curățenie după chiriași sau constructor

Bucureștenii apelează la firmele de curățenie mai ales când simt că nu se vor descurca să elimine toată mizeria din casă.

„Apelează la noi mai ales când au chiriași și, pleacă unul, vine altul și au nevoie de curățenie rapidă. La fel se întâmplă și după ce termină de reparat ceva prin casă sau după alte lucrări de construcție“, a declarat și Florin Croitoru, administratorul firmei „Delos Clean“ din sectorul 2.

Menajera ia până la 30 de lei pe oră

De cele mai multe ori, clienţii sunt persoane cu venituri peste medie şi nu au timpul necesar pentru a-şi întreţine singuri casa, iar unii apelează la abonamente prin care beneficiază de curățenie generală și întreținerea ei.

O altă variantă la care apelează oamenii sunt menajerele care lucrează pe cont propriu și care cer între 13 și 30 lei pe oră.

O astfel de femeie poate veni două zile pe săptămână și pentru banii pe care îi primește, poate face curățenie generală, inclusiv în baie și bucătărie, schimbă lenjerii de pat, curăță frigiderul și dulapurile sau lustruiește mobila. Femeia mai spală vasele și geamurile, calcă rufele, are grijă de plante și vă poate pregăti și mâncarea.

„Am experiență ca menajeră deoarece am lucrat în acest domeniu în Spania și Israel, iar acum că am revenit în țară doresc să lucrez câteva ore pe zi într-o casă la o familie care are nevoie de întreținerea curățeniei“, a declarat Andreea S.(26 de ani) din București.

Tarife pentru curățenia în casă:
O garsoniaeră- 250 de lei
Două camere- 350 de lei
Trei camere- 400 de lei
Vilă cu < de 200 de mp- 800 de lei
Vilă cu > de 200 de mp- 1.000 de lei


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite