„Căsuţa cu cerdac“, fabrica de jucării handmade din Bucureşti. Cum meştereşte o tânără jucării ca pe vremea bunicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia are 29 de ani şi de câteva luni s-a apucat de meşterit jucării handmade, aşa cum primeau copiii în dar de Sărbători în vremurile de altădată. Cu multă pasiunea şi răbdare, tânără lucrează ore întregi în fiecare zi pentru a le da viaţă unor animăluţe realizate din fel şi fel de materiale.

„Căsuţa cu cerdac“, aşa cum se numeşte standul din Parcul Cişmigiu unde şi-a expus micuţele opere de artă, este ideea care i-a încolţit în minte în urmă cu câteva luni, atunci când a decis să înceapă să realizeze diferite jucării manual.

„Totul a pornit de la o joacă pentru că eu predam ateliere de creaţie pentru copii şi făceam nişte jucării cusute de mână. Apoi, m-am gândit să-mi transform pasiunea asta în ceva mai mult“, povesteşte zâmbitoare Iulia.

image

„Detaliile sunt cele mai complicate“

Bufniţe, reni, căluţi sau pisici. Iulia meştereşte fel de fel de jucării care te duc cu gândul la cadourile pe care micuţii le primeau în prajma Sărbătorilor de Iarnă în vremurile de altădată. „De fapt, asta a fost şi ideea Căsuţei cu cerdac. Am vrut să fac un loc care să amintească de cadourile, de jucăriile cusute de bunica“, mai spune tânără, ţinând un ren în mână.

image

În ceea ce priveşte jucăriile pe care le face, Iulia povesteşte că munceşte ore în şir pentru o singură jucărie. Spre exemplu, spune ea, pentru realizarea unui căluţ munceşte în jur de o oră, însă cea mai grea parte ţine de definirea şi decorarea jucăriei realizate manual.

image

„Detaliile sunt cele mai complicate. Spre exemplu, îmi ia foarte mult timp să cos ochii sau materialul“, povesteşte tânără ţinând un călut în mână. În ceea ce priveşte jucăria la care a muncit cel mai mult, Iulia povesteşte că este vorba despre un ren, întrucât este foarte dificil să realizezi coarnele acestuia pentru că sunt foarte mici şi nu au o formă regulată.

50-60 de lei jucăria

Preţurile jucăriilor variază şi pentru un căluţ trebuie să scoateţi din buzunar 50 de lei, în timp ce pentru o bufniţă preţul este mai mare cu zece lei. De asemenea, pentru arici sau o pisică trebuie să plătiţi 60 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Uite cum poţi face din handmade o afacere de succes pe internet

FOTO În căutarea cadoului potrivit. Hipermarketurile şi standurile cu produse handmade din Cluj, locuri de cumpărat daruri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite