„Casa prăbuşită, lăsată intenţionat în paragină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea din Centrul Capitalei care s-a prăbuşit, ieri, peste liniile tramvaielor 16 şi 21 face parte din ansamblul de arhitectură Calea Moşilor şi este inclusă pe lista monumentelor istorice.

Oamenii care locuiesc în zonă susţin că imobilul a fost lăsat intenţionat în paragină de proprietar. “Nu este singura casă pe care o are şi ştiu că voia să-şi construiască alta nouă în locul acesteia. Casa avea nevoie de consolidări masive şi a fost lăsată intenţionat să se prăbuşească, ca să nu investească în ea”, a spus aseară Marian, unul dintre chiriaşii de vizavi de clădirea prăbuşită.

Aceeaşi ipoteză este susţinută de un alt vecin care spune că, de circa şase ani, de când bucureşteanul a intrat în posesia locuinţei, nu a făcut nicio investiţie. “Voia o locuinţă nouă, probabil să o vândă. În zonă o casă nouă costă sute de mii de euro”, a mai spus acesta.

Proprietarul, amendat cu 4.000 de lei
Imobilul este proprietatea lui Mălin Iulian Ştefănescu, care a fost amendat cu suma de 4.000 de lei. El s-a prezentat la Primăria Capitalei ieri şi a refuzat să discute cu jurnaliştii.

Potrivit Legii nr. 422/2010 republicate, proprietarii monumentelor istorice trebuie să asigure ,,integritatea şi protecţa monumentelor istorice, să ia măsuri pentru stingerea incendiilor, să asigure efectuarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare, reparaţii curente şi de întreţinere a acestora în condiţiile legii’’.

Primăria Capitalei şi Inspecţia de Stat în Construcţii au fost sesizate de primarul Sectorului 2 Neculai Onţanu în legătură cu prăbuşirea locuinţei. Administraţia de sector susţine că imobilul era inclus în lista celor aflate în clasa I de risc seismic, dar bulina roşie îi dispăruse între timp.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite