Care este singurul punct din Bucureşti în care metroul iese la suprafaţă. Locul atipic este împrejmuit cu garduri înalte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul în care metroul iese la suprafaţă
Locul în care metroul iese la suprafaţă

Povestea metroului bucureştean a răsărit pe vremea lui Dimitrie Leonida însă abia în vremea regimului comunist inginerii au început să sape tunelurile de metrou. „Adevărul“ vă spune cum arată singurul loc în care metrourile din Capitală ies la suprafaţă.

Nicolae Ceauşescu şi-a dorit să construiască pe sub pământ o reţea de transport în comun bine pusă la punct, astfel încât muncitorii să ajungă cu uşurinţă din centrul oraşului în cartierele dormitor. 

Astfel, a dat ordin să înceapă săpăturile la tunelurile de metrou şi l aînceput muncitorii nici nu ştiau la ce lucrează. Tot ce ştiau era că trebuiau să sape, astfel încât să temine tunelurile în timp record.

În ianuarie 1986 s-a dat în exploatare tronsonul I din Magistrala 2 care era compus din opt staţii: Piaţa Unirii II, Tineretului, Pieptănari (Eroii Revolutie), Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei, IMGB (Dimitrie Leonida) şi Depoul IMGB (Berceni). 

metrou berceni

La capătul magistralei, la Berceni, muncitorii au avut ordin să realizeze şi singura staţie de pe reţeaua de transport în comun din subteran în care netrourile să iasă la suprafaţă şi aşa a rămas şi până în zilele noastre.

„La Berceni este singurul loc din Bucureşti pe unde sunt introduse şi scoase tranurile din subteran, aici este locul în care iese şi metroul la suprafaţă“, spun reprezentanţii Metrorex.

metrou berceni

Locul seamănă foarte mult cu Gara de Nord din Capitală, iar trenurile care ajung aici circulă pe şinele aflate în spatele unor garduri groase din fier, astfel încât nimeni să nu poată ajunge în calea lor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite