“Caravana Muzicală” de Crăciun a făcut fericiţi sute de copii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii de la Secţia Oncopediatrie a Spitalului "Grigore Alexandrescu", aflaţi în mare drame, s-au bucurat astăzi de cadouri şi colindele cântate de cinci solişti ai Filarmonicii „George Enescu”, care au susţinut un recital excepţional chiar pe holul spitalului.

Părinţii copiilor internaţi la Secţia de Oncopediatrie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” au luat azi o pauză de la rugile arzătoare pe care le închină zilnic în speranţa că pruncii lor vor învinge, cu ajutorul medicilor, boli aflate în fază terminală.  Lângă ei, ghemuiţi pe  pătuţuri, ca pumnii unui optimist care aşteaptă o veste bună, stăteau copilaşii care duc, unii de ani buni, lupte nedrepte cu cancerul.

Copii Grigore Alexandrescu

Un strop de fericire s-a născut pe chipul lor în momentul în care, pe hol, au început să cânte colinde cinci solişti ai Filarmonicii „George Enescu”, la fel de impresionaţi de durerea micuţilor. „M-a copleşit fiecare întâlnire cu aceşti micuţi care luptă ca nişte eroi. Nu m-am putut abţine să nu plâng”, a spus Neli Niculae, una dintre solistele care a cântat împreună cu colegii ei, şi ieri, copiilor de la Spitalul „Marie Curie”. La sfârşitul concertului micuţii au primit şi cadouri care le-au smuls zâmbete de fericire. 

Proiectul „Caravana Muzicală dăruieşte un zâmbet de Crăciun!” încearcă să însenineze aproape 300 de suflete omeneşti, aflate în mari drame.
Este vorba despre copii şi adulţi cu boli în faza terminală, multi dintre ei supravieţuiesc durerii numai cu morfină, o parte sunt abandonaţi sau aproape abandonaţi în spitale. Alţii au imensul noroc de a fi excelent îngrijiţi, însă problemele lor tot nu au leac.

Beneficiarii acestui proiect au fost Centrul „Don Orione” din Voluntari, Centrul „HOSPICE - Casa Speranţei”, Grădiniţa „Miruna”, Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” şi Spitalul de copii „Marie Curie”.

Proiectul este realizat de Christian Badea şi „Lanto Arte”, în colaborare cu „Rotary Club Bucureşti Triumph” şi  „Rotary Club Bucureşti”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite