Capitala, sensibilă la îngheţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat azi-dimineaţă comandamentul special pentru deszăpezire. Tramvaie blocate pe şine, curse de avion anulate, şoferi răniţi în accidente şi zeci de pietoni cu picioare rupte. Acesta este tabloul primei zile din iarnă în Bucureşti.

Vremea rece continuă să dea peste cap traficul din Capitală. Azi-dimineaţă, 17 curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul Otopeni, din cauza condiţiilor meteorologice, în timp ce 13 trenuri au întârzieri de sute de minute în Gara de Nord, fiind blocate pe şine din cauza gheţii sau a copacilor căzuţi. Potrivit ofiţerilor de la Poliţia Rutieră, traficul din Capitală se desfăşoară în condiţii mai bune decât ieri, şi asta datorită substanţelor antiderapante care au fost împrăştiate aseară pe străzi.

În această dimineaţă primarul Capitalei, Sorin Oprescu a instituit Comandamentul de Iarnă unde a chemat toţi directorii regiilor publice pentru a stabili programul de măsuri de combatere a poleiului. Astfel, s-a decis scoaterea în strada a 530 de utilaje de deszăpezire. Totodată, Administraţia Spitalelor a anunţat că a deschis o rezervă specială în cadrul Spitalului Sfântul Luca, destinată oamenilor strazii afectaţi de frig. De asemenea, inspectorii din cadrul primăriei au ieşit în stradă pentru a monitoriza dacă înstituţiile private îşi curaţa gheaţa de la intrare.

Stâlpi de tensiune, căzuţi în Piaţa Lahovari
Din cauza gheţii care s-a format pe cabluri, doi stâlpi din Piaţa Lahovari au fost doborâţi. Circulaţia a fost blocată, în timp ce reprezentanţii Enel încercau să ridice cablurile căzute la pământ. Nu au existat victime şi nici maşini avariate.

Pentru că trotuarele şi aleile nu au fost curăţate, ieri, 50 de bucureşteni au ajuns cu fracturi la spital iar alţi 15 conducători auto au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentelor rutiere produse pe străzile Capitalei, tot din cauza poleiului.

Şi pe Şoseaua de Centură circulaţia a fost de coşmar. Barierele s-au blocat din cauza frigului, iar şoferii au fost nevoiţi să aştepte ore bune încolonaţi la cozi kilometrice. În ultimele 24 de ore, aproape 90 de tamponări şi 15 accidente rutiere uşoare au avut loc în Capitală, au declarat reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Demişi din cauză că n-au mers tramvaiele
Linia tramvaiului 41 a îngheţat ieri complet, 20 de tramvaie rămânând blocate pe şine din cauza stratului de gheaţă depus pe firele electrice. Directorul general RATB, Adrian Criţ, a decis demiterea directorului de Exploatare, Gheorghe Aron, şi a directorului de Exploatare Transport Electric, Niculae Voinea, din cauză că nu au luat măsuri necesare pentru deblocarea liniei 41.

Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al RATB, a declarat că cei doi nu au asigurat suplimentarea cu autobuze pe perioada în care tramvaiele nu au circulat, astfel încât să asigure transportul tuturor călătorilor.
Cei doi se mai fac responsabili de neintroducerea altor tipuri de tramvaie care ar fi putut să circule pe Linia 41, în condiţii de iarnă. Atribuţiile celor doi directori au fost preluate de doi şefi serviciu.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite