Capitala sub mătură: a început curăţenia de primăvară! Parcurile sunt deja pregătite pentru bucureştenii care vor ieşi la plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcurile Herăstrău, Circului, Plumbuita, Tei şi Izvor au fost deja curăţate de angajaţii primăriilor şi sunt pregătite pentru bucureştenii care vor ieşi la plimbare.

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat, luni, comandamentul pentru curaţenia de primăvară, la care au participat reprezentaţi ai operatorilor de salubrizare, ai Administraţiilor Domeniului Public (ADP) din toate sectoarele Capitalei, precum şi cei ai Direcţiilor din Primaria Generală.

Ca urmare a acestei sedinţe administrative, echipele de muncitori ai Primăriei şi ai firmelor de salubrizare au început deja toaletarea copacilor, amenajarea aleilor si spaţiilor verzi din parcuri şi grădini publice.

A început curăţenia de primăvară

În Parcul Tei din sectorul 2, aproximativ 30 de angajaţi ai Adimistraţiei Domeniului Public, înarmaţi cu lopeţi, greble şi saci de plastic, curăţau spaţiul verde al parcului. "Domeniul public este în mare parte curat, deoarece angajaţii firmelor de salubrizare se ocupă zilic de colectarea deşeurilor şi măturarea aleilor. Noi am început astăzi (ieri n.r.)curăţenia de primăvară care constă în toaletarea arbuştilor, greblarea gazonului şi colectarea materiilor vegetale moarte pentru a putea pregăti faza ulterioară, de plantare a florilor şi a arbuştilor", au explicat reprezentanţii Primăriei Sector 2.

Eliberarea trotuarelor

Potrivit celor de la ADP, prima sarcină a lucrătorilor care se ocupă de parcuri a fost eliberarea aleilor de mormanele de zăpadă, iar acum, de când vremea îi ajută, eforturile echipelor de salubrizare sunt îndreptate către colectarea gunoiaelor ascunse de stratul de zăpadă. Această acţiune are loc concomitent cu pregătirea spaţiului verde pentru pentru noul sezon şi înlocuirea mobilierului urban stricat în ultima perioadă. Primarul Sorin Oprescu vrea ca în maximum o lună totul să arate ireproşabil: Se pregătesc cei de la Lacuri, Parcuri şi Agrement să înceapă săptămâna asta să umple lacurile Capitalei și să pregătească ștrandurile, astfel încât bucureştenii să le poată folosi la 1 mai".

Oprescu le-a mai cerut operatorilor de salubrizare să măture şi să spele trotuarele, să acorde o mai mare atenţie curăţirii rigolelor, dar şi salubrizaării corespunzătoare a gurilor de canal. De asemenea a cerut ca toate graffiti-urile de la baza clădirilor de pe marile bulevarde, precum şi afişele lipite pe stâlpi şi în staţiile RATB să dispară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite