Când ar putea începe lucrările la metroul spre Otopeni. La tunel vor săpa patru „cârtiţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La linia de metrou care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă vor lucra patru „cârtiţe”, au anunţat oficiali ai Metrorex, estimând că lucrările vor începe anul viitor, dacă anul acesta va fi scoasă la licitaţie construcţia mega-proiectului de peste 1 miliard de euro.

„În următoarele două săptămâni ar trebui să sosească pe masa Metrorex/MT scrisoarea din partea Comisiei Europene în urma clarificărilor primite de la autorităţile române", a spus Ionuţ Ciurea, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, citat de economica.net.

Oficiali ai Metrorex s-au întâlnit săptămâna trecută cu mai mulţi oficiali din domeniul transporturilor pentru a discuta despre proiectele finanţate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Noul termen de lansare la licitaţie a Magistralei 6 de metrou este al doilea semestru al anului, potrivit prezentării oficiale a Metrorex la SCS Transport, publicată de Ciurea pe forumul API.

Începerea lucrărilor este estimată pentru primul semestru al anului viitor, iar finalizarea lor în primul semestru din 2023.

UE: Metroul spre Otopeni are o rută nepractică şi ocolitoare. Reacţia Metrorex

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite