Când va da RADET drumul la căldură în Bucureşti

Când va da RADET drumul la căldură în Bucureşti

RADET Bucureşti a anunţat că este pregătită tehnic pentru începerea furnizării agentului termic pentru încălzire, urmând ca decizia să fie luată când temperatura medie zilnică între orele 20-06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mică.

„Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcţie de condiţiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20-06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici", anunţă RADET Bucureşti, într-un comunicat de presă.
 
Regia precizează că poate furniza căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care solicită acest lucru, arată digi24.ro. RADET a început încă din data de 23 septembrie 2019, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru noul sezon de încălzire 2019-2020.
 
Vremea se va menţine şi în Capitală deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 13-15 grade Celsius şi cu intervale de ploaie slabă mai ales duminică, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie, într-o prognoză specială pentru Bucureşti.
 
Meteorologii avertizează că temperaturile maxime nu vor depăşi 13-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de 4-6 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale cu ploaie slabă mai ales pe parcursul zilei de duminică, 6 octombrie. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu intensificări de 35… 40 km/h.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: