28.000 de bucureşteni au apă şi canalizare în urma investiţiilor derulate de Primăria Capitalei. Cu se laudă Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucureşti-Măgurele, unde 81 de străzi au fost introduse în reţeaua de apă şi canalizare, 64 dintre acestea având şi sistemul rutier finalizat. Oprescu se laudă că procentul străzilor de pământ din oraş a scăzut de la 23% la 7% în perioada 2008-2013.

Vizita la şantierul din zonă a fost efectuată luni dimineaţă, primarul Sorin Oprescu explicând care este stadiul străzilor aflate în amenajare.

„Acum cinci ani Bucureştiul avea încă drumuri pline de nămol, adică străzi fără canalizare şi asfalt. Chiar dacă în mare parte aceste străzi nu aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti, ci sectoarelor, le-am preluat în administrare şi le-am reabilitat la nivelul anilor în care trăim. Iar anul acesta am acţionat în forţă, în special în Sectorul 5, unde era cea mai grea situaţie. Din 81 de străzi, din zona Bucureşti-Măgurele, unde Primăria Capitalei, cu sprijinul Apa Nova, prin programul Bucur, a introdus deja reţeaua de apă şi canalizare, pe 64 dintre acestea a fost finalizat şi sistemul rutier”, a declarat Oprescu.

Potrivit edilului şef, în prezent se lucrează la realizarea sistemului rutier pe 17 străzi, la şapte dintre acestea lucrările fiind în curs de finalizare (în procent de 90%), iar restul de 10 străzi se află în diverse stadii de execuţie. De asemenea, se mai lucrează la canalizarea pluvială acolo unde este cazul. Lucrările de asfaltare sunt realizate de Administraţia Străzilor.

28.000 de bucureşteni au acum apă şi canal

Primăria Capitalei susţine că, de la venirea primarului Sorin Oprescu, 236 străzi care nu aveau apa şi canal au fost modernizate.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă şi canal, (cca. 4,5 % din locuitorii Bucureştiului fiind afectaţi), în cei cinci ani 2008 - 2013 reuşindu-se ca procentul străzilor „de pământ” (sistem rutier nemodernizat) lipsite de apă şi canalizare să scadă de la 23% la 7% (cca 1,4% - înca cel puţin 28.000 de bucureşteni beneficiază acum de apă şi canal).

Mai mult, în 2008, ţinând cont că un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de numai 45-50%, s-a hotarât demararea unor proiecte de mare anvergură de către Primăria Municipiului Bucureşti. Cartierele care se aflau în această situaţie erau: cartierele Vatra Nouă, Chitila Triaj, Străuleşti, Băneasa (sectorul 1 ), cartierele Andronache, Ion Creangă (sectorul 2),  cartierul Olimpia (sector 3), cartierul Progresului şi cartierul Apărătorii Patriei (sectorul 4) şi cartierul Giuleşti Sârbi (sectorul 6).

Pana la momentul actual (noiembrie 2013), lucrările propuse la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare au fost finalizate în toate cartierele mai sus menţionate realizându-se investiţii care însumează un număr total de:

•       213 strazi
•       67 km retea publica de alimentare cu apa
•       71,39 km retea publica de canalizare menajera
•       6,5 km retea publica de canalizare pluviala
•       45,3  km sistem rutier.

Au fost de asemenea realizate:

•       4 statii de preepurare a apelor pluviale
•       6 statii de pompare a apelor uzate menajere
•       statie de pompare apa potabila.

În total, Primăria Capitalei susţine că a investit 338.366.271,4 lei cu TVA, aceste investiţii fiind completate de cele realizate de către operatorul Apa Nova în cadrul Programului Bucur.

In cadrul programului de investiţii Bucur demarat oficial în septembrie 2011 au fost finalizate în anul I şi II, lucrări în toate sectoarele municipiului Bucureşti pe un număr de aproximativ 110 străzi, însumând 30.000 de kilometri de reţea publică de alimentare cu apă, 42.500 de kilometri reţea publică de canalizare menajeră şi nouă staţii de pompare a apei uzate.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite