Campanie împotriva jocurilor pe calculator şi a etnobotanicelor, în Sectorul 6 din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania vine ca o alternativă a consumului de etnobotanice, alcool sau tutun. FOTO Adevărul
Campania vine ca o alternativă a consumului de etnobotanice, alcool sau tutun. FOTO Adevărul

Primărie Sectorului 6 a demarat campania „Luna Campionilor“, prin care doreşte să reducă timpul pe care copiii îl petrec în faţa calculatorului, în schimbul unor jocuri „reale“ . Proiectul se va desfăşura în perioada 24 mai- 9 iunie 2013, fiind implementat în toate unităţile de învăţământ de pe raze sectorului 6.

În proiect vor participa peste 10.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani, care vor fi incluşi în diverse concursuri, competiţii sportive şi jocuri interactive. În campanie sunt înscrise 26 de grădiniţe, 30 de şcoli, 13 licee, dar şi două şcoli cu nevoi speciale.

În ceea ce priveşte motivele care au condus la implementarea acestui proiect, Primarul Sectorului 6, Rarel Mănescu, a declarat că în acest fel copii se pot întoarce la jocurile din lumea reală. „Faptul că majoritatea interacţiunilor între tineri au loc cu precădere în mediul virtual îi conferă acestui demers o importanţă sporită, deoarece îi aduce pe tineri înapoi în lumea reală, prin provocări concrete” , a precizat primarul.

De asemenea, primarul speră ca prin campania „Luna Copiilor“ să crească, în rândul copiilor şi adolescenţilor, gradul de conştientizare a avantajelor care vin odată cu noul proiect, fiind o bună alternativă la tentaţiile cu care se confruntă tinerii: consum de etnobotanice, alcool, tutun. Totodată, iniţiativa are în vedere promovarea sportului şi a unei vieţi active.

Pe aceeaşi temă:

Grădina Botanică din Bucureşti se transformă într-un labirint, de Ziua Copilului. Copiii sunt aşteptaţi la „Vânătoarea de Comori“

FOTO VIDEO Concurs de teatru pentru elevi pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

“Ziua Părinţilor de Îngeri” va fi marcată şi la Buzău

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite