Ca la Radio Erevan: Da, câteva zeci de milioane, numai că primăria nu le-a luat, ci le-a dat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebare la concursul de ocupare a postului de primar al Bucureştiului: „Dacă veţi fi ales primar al oraşului, pe care dintre soluţiile de mai jos aţi alege-o pentru a rezolva problemele de trafic şi de parcare?“

Răspuns A:

  • Aş cheltui câteva zeci de milioane din bugetul primăriei ca să pun stâlpi şi bariere în toate locurile în care nu ar trebui să fie parcate maşinile.  
  • Aş face ca oraşul să arate ca pe timpul războiului, cu stâlpi de baricadă şi fortificaţii peste tot, în special în jurul marilor monumente. În acest fel, i-aş obliga pe şoferi să parcheze LÂNGĂ stâlpişori, dacă nu se prind că sunt din plastic şi pot, oricum, să-i dărâme direct cu maşina sau cu un şut. Dacă parchează lângă stâlpişori, vor ocupa şi o bandă sau chiar două de carosabil, şi astfel se va îngusta semnificativ traficul, vor putea trece mult mai puţine maşini, şi, în consecinţă, şi zgomotul în oraş va fi mai redus.  
  • Dacă şoferii văd că unii parchează lângă stâlpişori şi peste ei fără să păţească nimic, vor parcă şi ei la fel.  
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Răspuns B:

  • Aş pune nişte amenzi pentru cei care parchează aiurea şi pentru cei care blochează traficul, dar atât de mari, încât neam de neamul lor nu îşi vor mai pune vreodată maşina unde nu trebuie. Şi aş dubla şi bugetul primăriei în primele două săptămâni.  
  • Celor care depăşesc orice limită de nesimţire le-aş confisca maşinile. În acest fel, aş dubla încă o dată bugetul primăriei. În mod special, voi pune pe cineva să stea în Piaţa Dorobanţilor ca să putem confisca încă din prima zi Rolls Royce-ul alb cu număr NDD, fiindcă orice zi în plus îi scade valoarea. La fel pentru Porsche-urile şi Mercedes-urile cu NRD de pe Andrei Mureşanu, cele de pe Beller, strada Paris şi în alte locuri pe care le cunoaşte orice bucureştean deja.  
  • Aş scoate stâlpişorii montaţi deja, şi cu banii obţinuţi de la firmele de reciclare aş suplimenta iarăşi bugetul primăriei cu 18%.  
  • În găurile lăsate de la stâlpişorii scoşi aş planta nişte flori. Dar nu foarte mari, ca să nu acopere cu totul faţadele clădirilor istorice din oraş.  
  • Dacă şoferii văd că alţii nu mai parchează unde nu trebuie, nu mai parchează nici ei. Nu contează motivul, la urma urmei.  

De ce, oare, toţi cei care au ales varianta A până acum au câştigat postul de primar al Bucureştiului?

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite