Bugetul Primăriei Capitalei a rămas fără 240 de milioane de lei. De unde s-au tăiat banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, rectificarea bugetară pentru 2015. Cei mai mulţi bani vor fi luaţi de la Protecţia Mediului (107 milioane de lei), iar de la Transporturi va fi luată suma de 33 de milioane de lei.

Primăria Municipiului Bucureşti şi instituţiile subordinate Consiliului General au avut în 2015 un buget total de 4,18 miliarde lei, potrivit hotârârii aprobate de consilierii generali în urmă cu câteva luni. Astăzi însă, bugetul a fost rectificat în minus cu suma de 240 milioane lei, potrivit proiectului de hotărâre votat astăzi de CGMB.

Astfel, de la Protecţia Mediului s-au luat 107 milioane de lei, în timp ce de la Transporturi s-au luat 33 de milioane de lei. De asemenea,  de la Cultură, Recreere şi Religie s-au luat 43,2 milioane lei, scrie b365.ro.

Potrivit aceluiaşi proiect au fost luaţu bani şi de la instituţiile subordinate municipalităţii: Administratia Străzilor a rămas fără 18 milioane lei, iar Administraţia Cimitirelor fără 26 de milioane de lei. Şi de la Administraţia Grădina Zoologică s-au tăiat 7,3 milioane de lei.


Cine primeşte bani

În schimb, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement a primit 11,8 milioane de lei, iar subvenţia la RADET  a fost suplimentată cu 50 de milioane de lei. RATB a primit 8 milioane de lei la investiţii, pentru centrale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite