Bugetul Capitalei, redus cu un miliard. Nicuşor Dan: „E pasul necesar şi corect“. Viceprimar USR PLUS: „Nu e încă realist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul Capitalei va fi aprobat. FOTO Facebook
Bugetul Capitalei va fi aprobat. FOTO Facebook

În urma discuţiilor de joi seară, s-a ajuns la „o formă acceptată de toată lumea” a bugetului Capitalei. Acesta va fi redus cu un miliard, astfel fiind mai aproape de realitate. Copreşedinţii USR-PLUS vor aproba proiectul de buget, conform viceprimarului, Horia Tomescu.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei a spus că „nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile” şi pentru a elimina datoriile din perioada Firea-PSD.

Primarul a precizat că vor lucra împreună pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare şi că susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realismul în privinţa chestiunilor dificile.

Viceprimarul, Horia Tomescu, a spus că varianta îmbunătăţită a bugetului nu este încă una realistă. 

Acesta a precizat că majoritatea în Consiliul General nu funcţionează cum trebuie şi că angajamentele iniţiale nu au fost respectate, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc întâlniri pentru a se reaşeza colaborarea.

„Din păcate, actuala coaliţie care îi oferă primarului Nicuşor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcţionează aşa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reaşeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în faţa bucureştenilor acum şapte luni”.

 Viceprimarul a spus care au fost argumentele care au stat la baza deciziei votării bugetului.

„1. Varianta de buget rezultată în urma ultimelor discuţii este mai aproape de realitate: cu 1 miliard mai aproape de realitate;

2. Este nevoie de un buget aprobat cât mai repede, pentru a putea primi transferurile pentru luna mai de la Bugetul de Stat;

3. Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general şi partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluţii şi să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esenţial pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului”, a spus el.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite