Şedinţa în care urma să se dezbată bugetul Capitalei a fost amânată. Oprescu spune că este lipsă de respect faţă de cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa va fi reluată mâine FOTO Adevărul
Şedinţa va fi reluată mâine FOTO Adevărul

Şedinţa ordinară de consiliu, care avea ca punct principal pe ordinea de zi bugetul Municipiului Bucureşti, a fost declarată închisă. Motivul pentru care aceasta nu a mai avut loc a fost lipsa de cvorum.

Deşi, astăzi, la ora 13.00, trebuia să aibă loc şedinţa în care să se dezbată şi să voteze bugetul Bucureştiului, în sală au fost prezenţi doar 10 dintre cei 55 de consilieri generali.

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a declarat nemulţumit de atitudinea pe care consilierii au adoptat-o, adăugând că este vorba despre o lipsă de respect faţă de locuitorii Capitalei. „Am discutat in ultimele zile fiecare amendament cu reprezentanţii Consiliului General al Municipiului, tocmai pentru a evita asemenea situaţie. Prin neprezentarea la şedinţa de astăzi, aceştia au dovedit lipsa de respect faţă de bucureşteni” , a ţinut Sorin Oprescu să precizeze.

Primarul General a convocat o nouă şedinţă de consiliu, mâine, 27 aprilie, la ora 10.00, la Primăria Capitalei.

În cazul în care şedinţa se va amâna de trei ori, din lipsa cvorumului, prefectul poate să declare vacante locurile consilierile care au lipsit nemotivat. Acest lucru este prevăzut în Legea 251/2001 a administraţiei publice locale.

  • Şedinţa este legal constituită dacă participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor aleşi. În cazul în care nu se poate asigura această majoritate, şedinţa se va organiza, în aceleaşi condiţii, peste 3 zile, la convocarea prefectului. Dacă nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituita, se va proceda la o noua convocare, de către prefect, peste alte 3 zile, în aceleaşi condiţii.
  • În situaţia în care consiliul local nu se poate reuni nici la ultima convocare datorita absenţei, fără motive temeinice, a consilierilor, prefectul va declara vacanţe, prin ordin, locurile consilierilor aleşi care au lipsit nemotivat de la cele 3 convocări anterioare, dacă aceştia nu pot fi înlocuiţi de supleanţii înscrişi pe listele de candidaţi respective, organizându-se alegeri pentru completare, în termen de 30 de zile, în condiţiile Legii privind alegerile locale.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite