Bucureştiul, transformat într-un megaşantier (II)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 1, răscolit complet"2006 este un an decisiv pentru programul apă-canal-asfalt", susţine primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. "Sunt zone întregi constitute urban de mai mulţi ani, unde

Sectorul 1, răscolit complet
"2006 este un an decisiv pentru programul apă-canal-asfalt", susţine primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. "Sunt zone întregi constitute urban de mai mulţi ani, unde oamenii plătesc taxe şi impozite, dar nu au apă curentă" a spus edilul. În această situaţie sunt aproape o treime din locuitorii sectorului 1. Primarul recunoaşte că sectorul 1 va fi "răscolit complet". În incinta Spitalului Colentina vor fi date în folosinţă, în primăvară, 140 de unităţi locative. În zona străzii Maior Vasile Băcilă a început construirea a 332 garsoniere şi apartamente cu două camere destinate închirierii de către tineri ce vor fi finalizate în anul 2006. Pe strada Dinu Vintilă, din zona Circului de Stat, se construieşte un ansamblu rezidenţial pe o suprafaţă de 15.000 mp cu 500 de apartamente şi 800 locuri de parcare subterană. Pe strada Luigi Galvani se vor construi cinci imobile cu 200 de apartamente de două, trei şi patru camere. Mai încep lucrările pentru un ansamblu multifuncţional de locuinţe (264), comerţ, servicii, birouri, în şoseaua Dobroeşti şi unul de locuinţe, comerţ, birouri, în Barbu Văcărescu. Tot pe această stradă se vor construi două blocuri turn.
Pasaje la Pipera şi Petricani
Pentru fluidizarea circulaţiei rutiere se vor construi pasaje supraterane peste calea ferată în zona Pipera şi Petricani, un pasaj pe şoseaua Colentina, în zona Ghica, dar şi un parcaj suprateran în zona străzii Armenească. Se vor finaliza investiţiile edilitare de reţele apă - canalizare şi staţia de pompare din cartierul Ostrov. Se lucrează la introducerea de reţele edilitare în zona podului Colentina. În cartierul Andronache se realizează reţele de apă şi canalizare. Se construiesc pieţele agroalimentare Aghireş, Baicului şi Morarilor. Începe modernizarea în totalitate a Pieţei Obor. Se reabilitează 110 străzi din cartierele Floresca, Colentina, Pantelimon, Ostrov, Tei şi zona centrală (ştefan cel Mare, Sfântul ştefan, Iancului, Armand Călinescu). Alte 372 de străzi beneficiază de acelaşi regim. O arteră rutieră cu patru benzi de circulaţie va face legătura dintre şoseaua Colentina şi Pantelimon, descongestionând traficul auto în zona şoseaua Mihai Bravu - ştefan cel Mare. şoseaua Pipera va avea încă două benzi de circulaţie. Prin trei hotărâri ale CGMB au fost transmise în administrare Consiliului local al Sectorului 3, patru terenuri aflate în domeniul privat al municipiului Bucureşti, pentru realizarea de locuinţe. Locaţiile sunt Splaiul Unirii/Mihai Bravu - 12.100 mp, Calea Dudeşti nr. 165 - 3150 mp, Calea Vitan/Nucului - 350 mp, Aleea Cioplea nr. 1-5 - 11.200 mp.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite