Bucureştiul marchează „Noaptea Muzeelor“ prin proiecţii 3D, piese de teatru în cimitir şi vizite ghidate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Noaptea Muzeelor“, eveniment ajuns la cea de-a X-a ediţie, va avea loc sâmbătă spre duminică, atunci când peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi ale ţării îşi vor deschide porţile pentru vizitatori. În Capitală, în cadrul evenimentului vor fi organizate concerte, proiecţii 3D, ateliere de creaţie şi piese de teatru.

În noaptea de 17 spre 18 mai, în zeci de oraşe din România vor fi deschise muzee, casele memoriale şi instituţii de învăţământ în cea de-a X-a ediţie a evenimentului „Noaptea Muzeelor“. În Bucureşti, evenimentul va începe la ora 19.00, urmând să se încheie în jurul orei 4.00. Bucureştenii care vor lua parte la eveniment vor avea la dispoziţie 25.000 de hărţi tipărite cu traseul cultural pe care îl pot parcurge, dar şi o hartă în format electronic pe care o pot accesa pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro.

Primăria Capitalei, în parteneriat cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), a pus la dispoziţia vizitatorilor o linie de transport specială, care va asigura legătura între zonele în care se află instituţiile participante.

Teatru în cimitir

În Capitală vor participa în acest an 33 de instituţii, însă una dintre cele mai atractive activităţi va avea loc în Cimitirul Bellu. Aici, între orele 19.00 şi 21.30 vor fi organizate gratuit  tururi ghidate în cadrul cărora vor fi prezentate o parte din lucrările ansamblului muzeal. Apoi, în intervalul orar 22.00 – 23.30, va fi prezentat, în premieră, spectacolul de teatru „Viaţa în cimitir“. Evenimentul organizat în Cimitirul Bellu se va încheia la ora 1.00, cu un recital de muzică clasică.

Scrisorile lui Eliade, expuse în vitrină

În Noaptea Muzeelor, editura Humanitas îşi va deschide arhivele şi va instala în librăria de la Cişmigiu o vitrină a nostalgiei culturale. Printre exponate se vor afla caiete de însemnări şi scrisori  care au aparţinut lui Mircea Eliade, Constantin Noica sau Martin Heidegger. De asemenea, în vitrină va fi expus şi un colier al Monicăi Lovinescu.

Proiecţii 3D pe faţada Muzeului Antipa

Începând cu ora 22.00, pe faţada Muzeului Antipa din Capitală va fi prezentată o proiecţie 3D, care va prezenta animalele sălbatice care trăiesc în locuri mai puţin cunoscute din lume. Tot la  Antipa, de la ora 20.00, vizitatorii pot urmări documentarul „Fără pungă, vă rog!“, care trage un semnal de alarmă asupra pericolelor care pândesc mediul înconjurător.

Anul acesta, evenimentul Noaptea Muzeelor se află la cea de-a X-a ediţie, iar printre muzeele participante din Capitală se numără Muzeul Satului, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite