Bucureştiul, invadat de păpuşi gigantice şi jocuri de lumini pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul se va încheia duminică FOTO Arhivă
Festivalul se va încheia duminică FOTO Arhivă

Străzile Capitalei se transformă, timp de patru zile, în scenă, odată cu organizarea Festivalului de Teatru de Stradă- BFIT in the Street!. În cadrul evenimentului, peste 200 de artişti din nouă ţări vor putea fi văzuţi, gratuit, pe străzile centrale ale oraşului.

Evenimentul şi-a deschis porţile astăzi, 29 mai, şi se va încheia duminică, 1 iunie. În jur de 230 de artişti din nouă ţări vor putea fi văzuţi în cadrul festivalului pe străzile oraşului, Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Unirii, Piaţa George Enescu, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul Istoric, dar şi pe bulevardele centrale ale Bucurestiului.

Aici vor defila maşinării spectaculoase, papuşi gigant, personaje fantastice, completate de efecte pirotehnice şi momente de improvizaţie. Nici anul acesta nu vor lipsi spectacolele extreme ce îmbina dansul cu elemente de acrobaţie, instalaţiile suspendate, concertele în aer liber sau paradele desprinse din basme.

Printre reprezentaţiile care vor avea loc în cadrul Festivalului B-FIT in the Street! 2014 se numară spectacolul de jocuri şi lumini pe apă, prezentat de Aquatique Show International, pe Râul Dâmboviţa, în zona Piaţa Unirii, Hamlet, abordare inedită a piesei shakespeariene, propusă de Compania Shakespeare’s Globe, show-ul halucinant al artiştilor din Mirror Family (Top Event Shows), reprezentaţiile companiei Transe Express din Franţa: păpuşile gigantice Divas, care vor umple centrul oraşului de culoare şi divertisment sau trupa Celestial Carillon, care, timp de 50 de minute, va inunda cerul Capitalei cu jocuri impresionante de lumini.

Evenimentul din acest an se află la cea de-a VI-a ediţie, iar la spectacol vor participa companii specializate în teatru de strada, provenind din state precum România, Spania, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Slovacia, Belgia, Italia şi Australia. 

Programul complet al evenimentului poate fi văzut aici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite