Bucureştiul, cea mai ieftină Capitală din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de televiziunea britanică BBC arată că Bucureştiul este cap de linie într-un top al celor mai ieftine destinaţii turistice din Europa.  Studiul ia în considerare două bilete de transport public, costul vizitării unui obiect turistic important, o noapte de cazare la hotel, trei mese şi trei beri consumate.

„Micul Paris” de odinioară, cum era supranumit Bucureştiul, se diferenţiază astăzi de celelalte capitale europene prin preţurile mici. Potrivit studiului efectuat de BBC, Bucureştiul este destinaţia turistică cea mai ieftină din Europa, urmată de capitala vecinei noastre Bulgaria, Sofia.


Topul BBC ia în calcul cât scoate din buzunar un turist străin pentru o noapte de cazare la hotel, două bilete de transport public, vizitarea unei atracţii turistice din Bucureşti, trei mese şi trei beri consumate.

Poziţia fruntaşă a României în acest top nu se datorează sub nicio formă lipsei de atracţii turistice. Bucureştiul se poate mândri cu „bijuterii” demne de orice altă mare capitală a lumii. Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Muzeul Satului, Opera Arcul de Triumf sunt doar câteva din cele mai atractive obiecte turistice din Bucureşti.

„Capitala României nu este atât de bine semnalizată ca alte capitale europene, aşa că turiştii trebuie sa se străduiască puţin mai mult să găsească puncte de atracţie precum Ateneul Român, Muzeul Satului”, precizează postul de televiune britanic BBC.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite