Bucureştiul a avut cu 10% mai mulţi turişti anul trecut, dar a coborât un loc în topul mondial al celor mai vizitate oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala noastră a primit vizita a 2,35 milioane de turişti străini.                Foto Adevărul - Petre Mărginean
Capitala noastră a primit vizita a 2,35 milioane de turişti străini.                Foto Adevărul - Petre Mărginean

Bucureştiul devine încet, dar sigur o destinaţie de vacanţă atractivă pentru tot mai mulţi stăini. Deşi în 2011 capitala noastră a coborât o poziţie, ajungând pe locul 56, în topul celor mai vizitate 100 de oraşe la nivel mondial, numărul turiştilor care au ajuns în Bucureşti a crescut cu 10%.

Conform unui studiu al celor de la Euromonitor Internaţional, Bucureştiul a fost vizitat în anul 2011 de 2,35 milioane de turişti străini. Bucureştiul ocupă astfel poziţia 56 din 100, în scădere cu un loc faţă de anul precedent studiului.

Primele cinci poziţii sunt ocupate în ordine de Hong Kong (cu 21,8 milioane vizitatori), Singapore (19,8 milioane) , Londra (15,1 milioane), Kuala Lumpur (13,3 milioane) şi Macau (12,9 milioane). New York City se află pe locul 9, urmat de Istanbul, iar Parisul este pe 12, în timp ce Roma ocupă poziţia 18, iar Barcelona 20.

Dintre capitalele est-europene, cel mai vizitat oraş este Budapesta, care ocupă locul 25, având nu mai puţin de 4,4 milioane de vizitatori în anul 2011. Praga este pe poziţia 29, urmată de Berlin şi Viena, în timp ce capitala Spaniei, Madrid, este pe locul 34. Varşovia se află pe poziţia 36.

Deşi Bucureştiul se află în cea de-a doua parte a clasamentului mondial, poziţia pe care o ocupăm este una relativ bună, ţinând cont că oraşe precum Bruxelles sau Mumbai ocupă poziţii inferioare. De asemenea, capitala elenă, Atena, se află abia pe poziţia 82.

 

Vecinii noştri bulgari figurează în acest top 100 al oraşelor vizitate de turişti în 2011 cu trei oraşe, respectiv Burgas (locul 74), cu 1,86 milioane vizitatori, Varna (locul 79) şi Sofia (locul 96).

 

Clasamentul este încheiat de Zurich (Elveţia), cu 1,42 milioane vizitatori.

 

Potrivit Euromonitor Internaţional, relansarea creşterii economice mondiale în 2011 a contribuit la cererea mai mare în turism, cu impact pozitiv asupra numărului de vizitatori în primele 100 de oraşe, unde sosirile au urcat cu 7%.

 

Destinaţiile din ţările emergente din Asia Pacific au avut performanţe bune datorită condiţiilor economice pozitive şi a cererii intra-regionale. Euromonitor International anticipează că numărul vizitatorilor a crescut mai puternic în 2012.

 

Din cauza incertitudinilor economice care persistă încă în economia mondială, în special în Statele Unite şi Europa, creşterea va fi susţinută în viitor în special de Asia Pacific, Orientul Mijlociu, Africa şi America Latină.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite