Bucureştiul are un album oficial cu 403 fotografii. Oprescu: „Este un oraş frumos. Îl iubim toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 19 decembrie, a fost lansat albumul de fotografie „Bucureştiul văzut prin ochii tăi“, realizat în urma desfăşurării primei ediţii a concursului „Ochiul Magic – 2014“.

Concursul a adunat la start 1.715 concurenţi din 13 ţări, fotografiile primilor 403 concurenţi clasaţi fiind folosite pentru realizarea albumului „Bucureştiul văzut prin ochii tăi“.

Alături de primarul general al Capitalei, la eveniment au fost prezenţi câştigătorii concursului de fotografie, precum şi comisia de jurizare: 25 de oameni de artă - academicieni, foşti ministri ai culturii, profesori universitari.

„Da, Bucureştiul este un oraş frumos, un oraş pe care îl iubim cu toţii, iar faptul că aţi răspuns cu toţii provocării de a intra în concurs este o dovada în acest sens. Având în vedere că a trecut puţin timp de la aniversarea a 555 de ani de atestare istorica a oraşului nostru, uitându-mă la dumneavoastră, îmi dau seama într-adevăr că “Poţi să iubeşti Bucureşti!”, a precizat primarul general Sorin Oprescu.

La rândul său, academicianul Răzvan Teodorescu, preşedintele comisiei de jurizare a concursului „Ochiul Magic” a subliniat efectele pozitive ale organizării acestui concurs pentru Capitală.

„Încă de când eram tânăr, mulţi prieteni mă considerau nebun când le spuneam că Bucureştiul este cel mai frumos oraş din lume. Ei bine, acest superb oraş nu avea însă o imagine a sa într-un album. A trebuit  să apară această nebună şi frumoasă idee. Pe parcursul derulării concursului, am văzut imagini absolut superbe. Ele se regăsesc acum în acest album. Ideea că în Bucureşti nu ai ce să vezi este spulberată de un asemenea album. Este practic lucrul care trebuie să-l însoţească pe orice vizitator al Bucureştiului şi fiecare dintre noi trebuie să avem acasă aşa ceva“.

Lucrările premiate şi adunate în paginile albumului însumează 403 fotografii care surprind perspective inedite din Capitală. Începând de ieri albumul este disponibil în librării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite