VIDEO Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, în Piaţa Universităţii FOTO Mediafax
Klaus Iohannis, în Piaţa Universităţii FOTO Mediafax

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

UPDATE 05.00 Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, a câştigat, aproape nesperat, confruntarea cu Victor Ponta, potrivit exit-pollurilor de la închiderea urnelor, confirmate, ulterior, atât de numărătorile paralele ale partidelor, cât şi de rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă de Biroul Electoral Central.

UPDATE 23.45 Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii, printre cei aproape 10.000 de români adunaţi acolo, unde a stat aproximativ 30 de minute.

Iohannis a fost aplaudat de manifestanţi, care i-au scandat numele şi l-au felicitat pentru rezultatul obţinut în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

Adevarul vă prezintă imagini exclusive, cu o privire de ansamblu asupra Pieţei Universităţii:

Piaţa Universităţii - vedere de ansamblu, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis

Lumea scandează: "Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!" şi "Iohannis te-am votat, nu ne face de rahat"

Your browser does not support iframes.

UPDATE: 23.21 Bulevardul Magheru este blocat. Miile de protestatari au ajuns în Piaţa Universităţii scandând în aplauze. La Universitate s-a format un cordon de jandarmi. Proteatatarii dau jos bannerele electorale cu Victor Ponta.

UPDATE: 22.47 Cei aproximativ 10.000 de protestatari se îndreaptă spre Piaţa Universităţii.

image

UPDATE 22.38 O echipă a televiziunii Antena 3 are probleme în faţa Muzeului Antipa, oamenii strigă "Antena 3, nişte derbedei, cineva să-i ia la bătaie!". Alţii spun că Antena 3 e acolo doar ca să instige şi îi îndeamnă pe ceilalţi protestatari să-i ignore.

Oamenii aruncă cu monezi în echipa televiziunii strigând: "Luaţi, bă, luaţi! Noi suntem golanii, bă?! Noi suntem golanii?".

UPDATE 22.20 Protestatarii au dat jos un banner electoral cu Victor Ponta din faţa sediului PSD. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/protest-la-sediul-psd" target="_blank">View the story "Protest la sediul PSD" on Storify</a>]

UPDATE 22.08 Cei aproximativ 4.000 de protestatari se retrag spre Piaţa Victoriei. S-a auzit explozia unei petarde.

UPDATE 21.53 Se cântă Imnul Naţional. Protestatarii mai scandeză: "Ghinion, ghinion, ţara s-a trezit din somn!", "Ole, ole, Mickey Mouse nu mai e!", "Daciana, dragostea mea".

UPDATE 21.37 Protestatarii au blocat strada în intersecţia Kiseleff cu "Ion Mincu". Se scandează "Jandarmeria apără hoţia". Încep să se încingă spiritele, unii protestatari zgâlţâie un stâlp iluminat. Oamenii strigă "Antena 3, nişte derbedei". Bannerele electorale din zonă au fost date jos.

image

FOTO: Florin Ghioca

UPDATE 21.28 Oamenii din faţa Guvernului se îndreaptă spre sediul PSD. A fost dat jos bannerul cu Victor Ponta din Piaţa Victoriei.

Bulevardul Kiseleff a fost închis.

image

UPDATE 21.15 La Piaţa Victoriei, oamenii s-au oprit un minut să îşi verifice telefoanele. S-a strigat exit-pollul în piaţă şi oamenii au huiduit Antena 3, apoi au strigat "Jos Ponta!". "Este un rezultat promiţător, dar să vedem diaspora, unde au ieşit la vot în jur de 300.000 de oameni şi majoritatea ţin cu Iohannis", a spus un protestatar.

image
image

Peste 3.000 de protestatari au plecat de la Palatul Victoria spre sediul PSD   FOTO: Daniel Gorgonaru/Adevărul

UPDATE 21.05 După anunţarea primelor rezultate de la exit poll, protestatarii de la sediul MAE scandează „Jos Ponta!” şi cer demisia ministrului de Externe Teodor Meleşcanu.

Se scandează „Klaus Klaus ne-ai scăpat de Micky Mouse!”.

UPDATE 20.18 Bucureştenii din faţa sediului MAE cântă imnul naţional şi cer prelungirea timpului de vot în diaspora. Se citesc mesaje postate pe Facebook de românii din Paris şi Londra şi solicită reprezentanţilor MAE să explice situaţia din diaspora.

Se scandează „Meleşcanu nu uita, puşcăria e a ta!”.

UPDATE  20.15 Protestatarii din Piaţa Universităţii au pornit spre sediul Guvernului, strigând "Diaspora mea nu poate vota". Jandarmii din faţă discută dacă e nevoie de platoşe, scuturi, echipament de intervenţie. 

UPDATE 20.00 Lumea e destul de liniştită, ocupă tot trotuarul din faţa Teatrului Naţional, sunt aproximativ 1.000 de persoane. Protestatarii scandează "România, nu uita, şi diaspora e a ta"  sau "Vor să conteze, lăsaţi-i să voteze".

UPDATE 19.49 Câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Se scandează ”Vă rugăm ieşiţi la vot!” şi ”Vor să voteze!”.

Pe strada Paris sunt masate dispozitive importante de jandarmi.

image

Românii s-au adunat în faţa sediului MAE    Foto: Daniel Gorgonaru / Adevărul

UPDATE 19.39  În jur de 500 de persoane s-au adunat la această oră în Piaţa Universităţii şi scandează "Solidaritate şi drept la Libertate!". Lumea nu este nervoasă, aşteaptă liniştită.

UPDATE Pe pagina de Facebook a evenimentului organizatorii au anunţat că vor să iasă în stradă, în faţa sediului MAE, de la ora 18.00, cerând prelungirea programului din secţiile de vot din străinătate. 

Bucureştenii au anunţat pe reţelele de socializare că vor ieşi să protesteze în faşa sediului MAE, de la ora 21.00, în cazul în care românii din străinătate nu vor apuca să voteze „din cauza numărului redus de secţii de votare“, după cum anunţă chiar ei. Proteste similare au avut loc şi pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce românii din afara graniţelor nu au apucat să voteze, iar cozile din faţa secţiilor de votare se întindeau pe zeci de metri. 

piata universitatii alegeri FOTO

FOTO: Laura Holban/ Facebook

proteste universitate stanga cerseste FOTO

Noi proteste în Piaţa Universităţii

Pe de altă parte, de la ora 18.00, pe reţelele de socializare au fost anunţate noi proteste care vor avea loc astăzi în Piaţa Universităţii. Manifestanţii susţin că ,,democraţia este cea mai mare putere pe care o au“.

universitate proteste alegeri FOTO

FOTO: Laura Holban / Facebook

„Revolta ne scoate în stradă. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor în calea participării. Ne vedem în Piaţa Universităţii, locul în care românii s-au scufundat în întuneric şi nu s-au mai întors pentru ca noi să putem vota azi. Pentru noi, cei liberi“, anunţă organizatorii pe Facebook.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Prezenţă sub aşteptări în Bucureşti la mitingul de solidaritate cu diaspora. 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii

Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Capitală. Se scandează: „Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite