Bucureşti:Bogdan Ursu, românul care a stat lângă Steve Jobs la prezentarea iPad-ului, a dat un interviu în exclusivitate pentru "Adevărul de Seară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, care este programator la companie din România, a fost invitat de Apple pentru a instala pe iPad un joc ce a fost creat pentru iPhone, N.O.V.A.. Bogdan a testat în direct jocul făcut tot de români, în urmă cu două zile la San Francisco, când iPad-ul a fost prezentat presei şi specialiştilor de către Steve Jobs, directorul companiei Apple. iPad-ul, care este un fel de iPhone mai mare şi mai complex, va fi lansat pe piaţă pe

Află povestea buzoianului care face istorie la Apple

Noul device Apple, iPad, care va fi lansat peste două luni pe piaţă, are aplicaţii mult mai complexe faţă de celelalte device-uri mobile care au apărut până acum, cum ar fi iPhone sau iPod. Complexitatea produsului se datorează şi unuia dintre programatorii români, Bogdan Ursu (29 de ani), care a lucrat la aplicaţiile iPad-ului.

CLICK AICI pentru a citi cum păzesc inginerii IT din Banat telefonia europeană

Astfel, la prezentarea iPad-ului care a avut loc în urmă cu două zile la San Francisco, Bogdan a stat pe aceeaşi scenă cu Steve Jobs, directorul Apple. Românul a testat în faţa specialiştilor şi a presei un joc făcut de români pentru iPhone, care urmează să fie adaptat pentru iPad.

“Înainte de prezentarea unui produs, Apple are obiceiul să-i cheme pe cei are fac soft-uri pentru a lucra pe noul produs. Eu am fost unul dintre cei care a fost chemat pentru a instala un joc, mai bine zis pentru a adăuga noi funcţionalităţi pe iPad pentru a fi compatibil cu jocul”, a povestit pentru “Adevărul de Seară” Bogdan Ursu, programator la Gameloft România, una dintre companiile care fac jocuri pentru device-uri mobile ale Apple.

Jocul N.O.V.A. este făcut de românii de la Gameloft şi este compatibil şi pe iPhone. “Este vorba despre un joc shooter făcut de noi, de ehipa de la Gameloft România. Eu am fost cel care a instalat jocul, dar am lucrat şi la producţia jocului”, a precizat Bogdan.


iPad nu are telefon

iPad-ul este diferit de celelalte mobile pentru că nu are telefon, este un fel de mini-computer, o “foiţă”, cum îi spun programatorii, şi arată ca un iPhone supradimensionat şi are cam aceleaşi funcţii: internet, filme, muzică, jocuri, însă nu are acces la telefon.

Cel mai ieftin gadget va costa 499 dolari, în timp ce versiunea cea mai scumpă ajunge la 829 de dolari. “În Romînia va fi cu siguranţă mai scump pentru că vor interveni şi adaosurile comerciale”, a mai spus Bogdan.


Bogdan a participat şi la lansarea SDK-urilor pentru iPhone

Tânărul, în vârstă de 29 de ani, este din Buzău şi a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. De când se ştie este pasionat de calculatoare şi programare şi este unul dintre cei mai buni programatori ai companiei de jocuri Gameloft.

“Pentru mine a fost o experienţă deosebită să stau două săptămâni în în Silicon Valley, Cupertino din California, acolo unde este sediul Apple. Sunt la a doua experienţă de felul acesta pentru că am fost chemat şi anul trecut la lansarea SDK-urilor pentru iPhone”, a adăugat Bogdan.

Citiţi cum a lucrat Bogdan cu Steve Jobs în "Adevărul" de mâine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite