Bucureşti: VIDEO Meteorologii avertizează: cod galben de ninsori până mâine la ora 12.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsorile au fost un adevărat coşmar pentru şoferi, sute de persoane rămânând blocate în trafic. Deşi autorităţile au anunţat că deszăpezirea se va face în maxim patru ore de la căderea primilor fulgi de nea, străzile sunt şi acum pline de zăpadă. La acestă oră se circulă foarte greu pe principalele bulevarde ale Bucureştiului. Mijloacele de transport în comun sunt foarte aglomerate, iar cei mai mulţi dintre locuitorii Ca

Click aici pentru GALERIE FOTO

15.50: Primarii de sector riscă să primească amenzi, dacă nu vor deszăpezi la timp străzile Capitalei. „În cazul în care edilii vor mai fi lipsiţi de reacţie la fenomenele de înzăpezire, vom fi obligaţi să îi amendăm“, a precizat Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.

15.39: Codul galben de ninsori, care vizează şi Capitala, este valabil până mâine, la ora 12.00.

15.33: Aproximativ 300 de utilaje intervin, astăzi, pentru deszăpezirea străzilor laterale din Capitală, după ce au fost curăţate arterele principale şi bulevardele, rămânând în monitorizare podurile, rampele şi pantele. Operatorii de salubrizare şi deszăpezire au primit dispoziţie să-şi păstreze utilajele în Capitală, iar la ora 18.00 va fi făcută analiza stocurilor de carburanţi şi antiderapanţi.

13.31: MApN precizează, într-un comunicat de presă, că efective şi tehnică militară au participat, în ultimele ore, la acţiuni de deszăpezire şi ajutorare a populaţiei din zonele afectate de ninsori, ca urmare a solicitărilor administraţiei locale.

13.18: „În această dimineaţă, de la ora 7.00 şi până la ora 12.00, în Bucureşti au avut loc 38 de tamponări şi două accidente uşoare“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.

12.48: După ce a cerut primarilor de sector şi  firmelor de salubritate să acţioneze la capacitate maximă, Sorin Oprescu a contactat şi reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cu toate că aceştia şi-au arătat toată disponibilitatea, niciuna din aceste instituţii nu mai deţine utilaje pentru deszăpezire, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.



11. 47:
Vulcanizările şi-au dublat, ba chiar şi-au triplat comenzile pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă în aceste zile. „Marţi am avut o creştere de 200 % a comenzilor, faţă de ziua de luni, înainte de a începe ninsoarea, iar astăzi, am avut o creştere cu 100 % faţă de ziua de ieri“, a spus Habit Akras, proprietarul unei vulcanizări de pe Bulevardul Ion Mihalache.

În medie, echilibratul şi montarea cauciucurilor de iarnă pentru un autoturism Logan costă 90 de lei. Echilibratul şi montarea sunt gratuite dacă şoferii cumpără cauciucurile de iarnă de la vulcanizarea care face operaţiunile.


11.37:
Autostrada Bucureşti - Constanţa este în continuare închisă, traficul fiind deviat. Click pentru GALERIE FOTO

image



11.28:
Carmen, cititoare a site-ului adevărul.ro, a postat un comentariu pe site, în care povestea cum a decurs drumul cu maşina de la Buzău către Bucureşti şi înapoi: „Era evident că dacă ningea în continuare, multă vreme nu se va mai putea merge pe şosea. Şi a nins. Doar 2 maşini de deszăpezire am văzut pe drum, una cred că nici măcar nu avea cupa lăsată. Nu am văzut să se fi dat cu nimic pe şosea, nici măcar cu sare. În concluzie, înzăpezirea sutelor de maşini între Urziceni şi Buzău se datorează lipsei utilajelor de deszăpezire“

Autostrada Soarelui este închisă

11.22: Taximetriştii spun că afacerea nu le merge bine din cauza vremii şi pentru că durata curselor este foarte mare, iar oamenii preferă să meargă fie pe jos, fie cu alte mijloace de transport.

Se circulă oricum mai binişor ca ieri, dar tot nu se face treabă.  Spre exemplu, ieri am făcut de la Spitalul Panduri până la Fundeni trei ore şi jumătate, iar de la Fundeni până pe Moşilor, două ore şi jumătate. Aşa mi s-a dus toată ziua, fără să câştig nimic, a spus Milică Ungureanu, şofer de taxi.



11.09:
Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a înregistrat, în noaptea de marţi spre miercuri, peste 350 de solicitări, acestea rezolvându-se mai rapid, timpul de ajungere la caz fiind de 17 - 18 minute, în condiţiile în care sunt ambulanţe parcate în sectoare, iar traficul a fost deblocat.

Managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), Alis Grasu a declarat astăzi că în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 961 de solicitări, dintre acestea 38 vizând persoane care au alunecat pe gheaţă şi au suferit traumatisme craniene, toracice sau fracturi ale membrelor.

Timpul de ajungere la caz s-a redus la 17 - 18 minute în noaptea de marţi spre miercuri, întârzieri de până la trei ore fiind doar în cazul cererilor de consult la domiciliu care nu erau urgenţe medicale, potrivit managerului SAMB.

11.00:
„Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti – Constanţa au întârzieri de 600-700 de minute, două dintre acestea ar trebui să ajungă la Bucureşti, respective Constanţa, în jurul orei 11.00, un altul ajungând la ora 9.40“, a declarat directorul general CFR Călători, Liviu Pescăraşu.

Din cauza perturbării traficului feroviar, vor fi anulate, astăzi, trenurile Rapid 689 şi Rapid 680, pe relaţia Bucureşti Nord - Constanţa şi retur, trenurile Personal 8011 şi Personal 8036, pe relaţia Bucureşti Obor - Feteşti şi retur, trenurile Personal 8343 şi Personal 8344, pe pe relaţia Feteşti - Călăraşi Sud şi retur, trenul Personal 8032, pe relaţia Feteşti - Bucureşti Obor, trenul Personal 8022, pe relaţia Călăraşi Sud - Bucureşti Obor.

image



10.51:
Acceleratul 1631 a fost primul tren sosit de la Constanţa în Gara de Nord, în jurul orei 9.40. Zeci de călători au coborât uşuraţi că au scăpat de calvarul pe care l-au trăit astă-noapte. Prea obosiţi şi resemnaţi, oamenii nu mai aveau puterea nici de a protesta. Acceleratul a stat ore bune în gară la Ciulniţa. "De ieri de la ora 19.00 sunt în tren. De la ora 11 noaptea am rămas fără lumină şi fără curent. Am îndurat un frig groaznic. Nu am vrut să plec cu maşina din Constanţa tocmai pentru că mi-era frică să nu rămân înzăpezit", a spus la coborârea din tren, Octavian Gheorghe.

image

10.46: Persoanele din Capitală preferă să circule cu metroul, din cauza vremei nefavorabile. „Cererea de transport a crescut, astăzi, cu 10% faţă de o zi obişnuită“, a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

10.37: „Tramvaiele circulă cel mai bine, liniile acestora nefiind blocate. Se circulă mai greu într-adevăr, dar din cauza traficului şi a carosabilului“, a spus Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt R.A.T.B.

10.32: Toate intersecţiile mari ale Capitalei sunt dirijate de poliţişti ai Brigăzii Rutiere, traficul fiind mai puţin aglomerat decât ieri.



9.37
Daniel Piştea, inspectorul principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti le recomandă şoferilor, în această perioadă, să fie echipaţi cu o lopată pentru deszăpezirea autovehiculului, să aibă o mătură mică pentru curăţarea parbrizului şi pentru o vizibilitate mai bună, autoturismul să aibă cauciucuri de iarnă, iar dacă ies din Bucureşti, să fie echipaţi cu lanţuri antiderapaj.

9.35
A2 rămâne închisă pe segmentul Bucureşti-Drajna. Autostrada este impracticabilă, deoarece zăpada este adusă de vântul puternic pe carosabil şi se formeză polei.

image

9.28: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan, a anunţat în această dimineaţă că ieri, participanţii la traficul bucureştean au sunat la 9544 (numărul telefonic al BPR) de 406 ori, iar la Dispeceratul pentru Apelul Unic de Urgenţă (112) s-au înregistrat 169 apeluri.

Pe de altă parte, Christian Ciocan a estimat că valorile de trafic sunt mai scăzute în cursul acestei dimineţi, deoarece mulţi dintre şoferii bucureşteni au ales să renunţe la maşinile personale în favoarea mijloacelor de transport în comun.



8.31:
În această dimineaţă nu funcţionau patru semafoare electrice, iar un stâlp de înaltă tensiune de pe strada Bachus, din sectorul 1 al Capitalei, a căzut. Locul a fost dezafectat de către electricieni.

image

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei (BPR) a înregistrat, ieri, zece accidente de circulaţie soldate cu un rănit grav şi alţi 11 uşor răniţi, precum şi 185 de tamponări, cu 100 mai multe decât cele constatate în ziua precedentă.

La şedinţa Departamentului de Deszăpezire, convocată ieri , edilul şef al Bucureştiului s-a declarat total nemulţumit de modul cum au acţionat operatorii de salubritate, precizând că, în ciuda pregătirilor, intervenţia din teren a fost un eşec total. „Ori suntem fraieri, ori nu suntem în stare să facem faţă unei asemenea zăpezi. Vă rog să scoateţi oameni în stradă ca să puteţi rezolva situaţia. Lucrurile nu mai pot continua aşa. Dacă îmi spuneţi că nu vă puteţi descurca, scot soldaţii în stradă. Îl rog pe ministrul Apărării să-mi dea soldaţii“, a declarat Sorin Oprescu.

Rămâneţi pe adevărul.ro pentru mai multe detalii despre traficul de astăzi. Vă vom ţine la curent cu informaţii din trafic, veţi afla reacţii de la reprezentanţii serviciilor de deszăpezire, ai RATB, Metrorex şi ai autorităţilor locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite