Bucureşti: Ultima zi la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţia de la standul Adevărul Holding a continuat şi în ultima zi, până la ora închiderii. Cele cinci zile ale ediţei a 16-a a Târgului Internaţional de Carte Guadeamus au adus la Romexpo peste 150.000 de vizitatori şi au găzduit un număr de 530 de evenimente.

Târgul Internaţional de Carte Guadeamus, care astăzi îşi închide porţile, rămâne înscris în calendarul Anului European al Creativităţii şi Inovării, pentru anvergura şi valoarea evenimentelor editoriale pe care le-a prezentat, ca un eveniment de marcă.
 
Ca şi în anii precedenţi, pavilionul central de la Romexpo, care a găzduit actuala ediţie Gaudeamus, a fost frecventat de un public numeros, din prima, până în ultima zi a târgului.
 
Mulţimea de titluri noi, preţurile promoţionale cu discount şi marea diversitate a ofertei celor 385 de expozanţi au adus lumea la târg şi au transformat marea majoritate a vizitatorilor în clienţi, care au plecat acasă cu plasele pline de cărţi.

Du-te-vino, non-stop, la standul Adevărul
În fiecare dintre cele cinci zile ale Târgului Gaudeamus, la standul Adevărul, lumea a venit, încă de la prima oră. „Cei mai mulţi dintre cumpărători au solicitat titluri din colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», din seria de albume de artă «Pictori de geniu» şi din colecţia de cărţi pentru copii, «Disney Clasic»”, a declarat Ana Maria Mihalache, de la departamentul de carte al trustului Adevărul Holding.
 
Bilanţul primelor patru zile de târg arată că s-au vândut în total 10.000 de exemplare din colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», 7.500 de albume de artă din colecţia « Pictori de geniu» şi 6.000 de DVD-uri cu Tom şi Jerry.

Foarte bine s-au vândult şi colecţiile de DVD-uri cu „Filmele Adevărul“, cel mai dorit de cumpărători fiind cele cu Gheorghe Dinică. „De asemenea, colecţiile de lux «William Shakespeare» şi «Alexandre Dumas» au fost cerute într-o măsură mare, de cumpărători“, au declarat cei de la standul Adevărul.
 
Cumpărătorii au solicitat şi volumele lansate, în avans, la târg, romanele „Singur pe lume“, de Hector Malot şi „Procesul“ de Franz Kafka.
 
Deşi la standul Adevărul au fost deschise cinci puncte de vânzare, cozile au fost mereu de aproximativ 10 persoane.

Evenimente de succes
Organizarea de evenimente menite să ofere clipe de neuitat vizitatorilor a devenit o tradiţie la Gaudeamus, pe lângă lansările de carte, mesele rotunde, dezbateri şi simpozioane.
 
Evenimentele organizate la Standul Adevărul Holding a avut un mare succes la public. În penultima zi de târg, lumea s-a înghesuit pentru a-i auzi cântând pe artiştii de la Teatrul Naţional de Operetă, Diana Niţu şi Mihai Moş, care au interpretat arii din muzicalul de succes „Romeo şi Julieta“, după Shakespeare.

Distracţie pentru cei mici
N-au fost uitaţi nici cei mici şi, pentru ei, a fost rezervată ultima zi a târgului. Astăzi, la ora 10.00, la Standul Adevărul Holding, Cleopatra Stratan le-a dat celor mici autografe, iar la ora 11.30 a avut loc Gala Premiilor Dilematix, suplimentul pentru copii inteligenţi, editat de revista „Dilema Veche“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite