Bucureşti: Tudor Chirilă: „Femeia de Dorobanţi e povestea tragică a dorului de carne, în cel mai bun caz"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspirat de cartea lui Mircea Cărtărescu, „De ce iubim femeile”, solistul trupei Vama a postat pe blogul său o critică dură şi lipsită de inhibiţii la adresa femeilor de Dorobanţi.

„Pentru ca ceva din fiinta lor, daca nu toata fiinta lor, tipa ascutit, ca un croncanit de cioara care prevesteste ninsoarea: uite-ma sunt aici! sunt AICI! Pentru ca totul este afisat ca pe un galantar dintr-o piata de fructe.

(…)

Femeile de Dorobanti n-au povesti de spus. Nu sunt nici macar "carti deschise". Ele sunt niste condici de reclamatie pe caiete dictando. Vii, semnezi si pleci. Sanii lor nu par sa se mai infioare. Ei privesc lumea sfidator si miros a cauciuc ars. Buzele raspandesc miros de bani si saruta in ritmul plescaitului de guma de mestecat.

Femeile de Dorobanti asteapta zi si noapte acelasi destin: o cafea, cateva schimburi de cuvinte, mereu aceleasi, momentul plictisitor al sexului si gloria de cateva saptamani a locului din dreapta intr-o masina de lux.

(…)

Femeia de Dorobanti e povestea tragica a dorului de carne, in cel mai bun caz. El mistuie barbatii in miez de noapte, cand vinul ingrasa simturile si tulbura vederea. Atunci, femeia de Dorobanti isi traieste momentele de glorie, sarman fluture de noapte disperat sa ajunga in centrul Luminilor." Orasului.

continuare pe www.tudorchirila.blogspot.com

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite