Bucureşti: Trenurile de metrou, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de trenuri de metrou construite în anii ’70 au luat, în ultimele luni, drumul depozitelor de fier vechi. În ajunul Crăciunului vor fi scoase la mezat alte 20 de vagoane, câştigătorul urmând să plece acasă cu aproape 1.300 de tone de metrou.

Trenurile electrice de metrou tip IV A, construite la Arad, au pierdut definitiv lupta cu modernele garnituri Bombardier, aduse de la Montreal. Pentru a face loc noilor vagoane, Metrorex încearcă de zor să scape de cele îmbătrânite, care ocupă inutil din spaţiul depoului. Şi, cum nimeni nu le vrea, acestea sunt vândute la kilogram comercianţilor de fier vechi.

„Costurile cu întreţinerea vagoanelor vechi sunt extrem de mari. Am analizat şi varianta modernizării lor, dar nu se merită. Mai bine cumpărăm garnituri noi. Pe cele vechi, construite în anii ’70 – ’80, încercăm să le vindem prin licitaţie firmelor care valorifică fierul vechi“, ne-a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Metrourile au ajuns la Galaţi şi la Târgu-Jiu

La licitaţia care va avea loc în data de 23 decembrie 2009, Metrorex va vinde aproape 1,3 milioane de kilograme de vagoane, se arată pe site-ul www.licitatiepublica.ro. Conducerea Metrorex a găsit, în acest an, prin intermediul altor licitaţii organizate de Bursa Română de Mărfuri, cumpărători pentru zeci de vagoane scoase din uz, acestea fiind achiziţionate, la preţuri minime, de firme specializate din Galaţi şi Târgu-Jiu.

„Firmele declarate câştigătoare primesc vagoanele întregi, trebuind să le taie pentru a le transporta la depozite“, a mai spus Udrişte. Garniturile scoase de pe şine îşi aşteaptă clienţii în depoul Militari.


Trenurile vechi dispar definitiv

În acest moment, în Bucureşti se mai află în circulaţie 57 de trenuri vechi de metrou, acestea urmând să fie scoase din uz în cel mai scurt timp. În locul lor, Metrorex a cumpărat până acum 264 de trenuri noi, alte 26 urmând să fie achiziţionate la începutul anului viitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite