Bucuresti: „Târgul ...care rupe gura târgului” la MŢR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, la ora 10.00, în curtea interioară de la Muzeul Ţăranului Român se va deschide un târg de produse alimentare tradiţionale,  cu grătare şi cuptoare şi cu muzică şi dans.

Aflat la cea de a doua ediţie,  „Târgul... care rupe gura târgului. Dansează pe arome tradiţionale”, va dura până duminică şi va avea porţile deschise în fiecare zi până la ora 20.00.

Cei 40 de gospodari veniţi din diferite zone ale ţării vor purta costume populare şi multe dintre preparatele pe care le vor prezenta vor fi gătite chiar sub ochii vizitatorilor, după reţete tradiţionale.

La târg se vor găsi brânza de capră cu nuci, brânză ecologică, brânză în coajă de brad, halviţă gumoasă, colac secuiesc trecut prin miere, nucă sau alune crocante după o reţetă unică, zacuscă de vinete şi fasole, gogonele şi castraveciori muraţi, tocană de legume delicioasă, pâine coaptă pe vatră, lipie şi turtiţe româneşti, împletituri tradiţionale, turtă dulce, prăjituri proaspete  de casă cu gemuri şi dulceţuri, cozonac cu nucă, rahat şi stafide, covrigi săraţi, fructe şi legume proaspete, muşchiuleţ şi costiţă afumată de casă, cârnaţ ţărănesc de casă,etc. Magiunul natural de prune şi dulceţurile de căpşuni, cireşe amare şi vişine de Topoloveni vor fi la loc de frunte.

Invitaţii speciali ai târgului vor aduce bragă turcească, file de anşoa, pateuri de măsline, pateuri de anghinare, salamuri de mistreţ, salam cu trufe, parmigiano reggiano, pecorino de sardinia (brânză de oaie veche 24 luni), fior di capra (brânză de capră 24 luni).

Vor veni şi cei mai pricepuţi producători de băuturi, precum ţuică din prune, rachiu de mere şi vinuri din poamă albă sau neagră, dar şi de sucuri naturale şi siropuri dulci, socată, toate alese pe sprânceană.

Nu vor lipsi nici meşteşugarii cu produse din lemn, ceramică sau lut şi gospodinele vechi păstratoare ale secretului artei cusutului şi ţesutului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite