Bucureşti: Studenţii bucureşteni dau startul la distracţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a festivalului Studenţiada debutează mâine în Capitală şi în oraşele mari din ţară. Studenţii se vor bucura timp de o săptămână de gratuitate la teatru, operă, muzee şi cinematografe şi vor participa la concursuri sportive şi la petreceri cu taur la proţap şi plăcinte basarabene.

Vezi aici Galerie foto

Studenţiada, evenimentul organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), va debuta mâine printr-o acţiune de ecologizare a campusului studenţesc Leu. De la ora 16.00, studenţii îşi vor demonstra măiestria în faţa fotbaliştilor echipei Dinamo în Parcul Crângaşi, la Cupa Studenţiadei de fotbal.

Preşedintele UNSR, Ion Poenaru, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că se aşteaptă ca peste 10.000 de studenţi să ia parte numai la evenimentele organizate în Capitală. „Anul acesta am venit şi cu noutăţi. Spre exemplu, avem o expoziţie de maşini de epocă“, a spus Poenaru.

Mai citiţi şi:

UNIFEST „Bere Gratis“ pentru studenţi în Parcul Izvor

Fiesta în cluburi
Şi pentru că de la orice distracţie studenţească nu lipsesc muzica bună şi dansul, organizatorii au pregătit petreceri în cluburi. Acestea vor debuta marţi, de la ora 22.30, în Clubul Princess din campusul studenţesc Regie, cu o petrecere cu lumini „ultraviolet“. Joi, studenţii de la UNSR au pregătit petrecerea White Sensation Party, iar vineri o fiesta pe ritmuri africane. Basarabian Scary Party, petrecerea de Halloween organizată de studenţii basarabeni, se va desfăşura în acelaşi club, vineri, de la ora 22.00.

Paradă a animalelor de companie
Dacă vremea va ţine cu studenţii, sâmbătă, în penultima zi a evenimentului, se va desfăşura Festivalul pe Splai. Între orele 10.00 şi 18.00, în cadrul evenimentului, va avea loc o expoziţie a animăluţelor studenţilor. „Cele mai frumoase pisicuţe sau căţeluşi vor fi premiaţi. În căminele studenţeşti sunt puţini tineri care au pisici sau căţei, aşa că ne dorim să avem mulţi participanţi din afara campusului“, a mai spus Poenaru.

Alte evenimente organizate la Festivalul pe Splai sunt scrima, un târg de produse hand-made, graffiti, concursuri trăznite şi teatru de stradă cu studenţi. La fel ca şi în anii trecuţi, o atracţie pentru studenţi o reprezintă taurul la proţap şi plăcintele basarabene. 

 Din recuzita evenimentului nu vor lipsi concursul de pictat frigidere sau cursele cu gândaci din camerele de cămin. Studenţiada se va încheia duminică cu traininguri, dezbateri şi sesiuni de comunicare. Studenţii care doresc să se înscrie la concursuri o pot face pe www.studentiada.ro.

Din petrecere în petrecere
După Studenţiada, în data de 9 noiembrie debutează Unifestul,  festivalul organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR). Potrivit preşedintelui USR, Andrei Botez, studenţii vor participa gratuit la concerte, la teatru, la operă, la dezbateri şi la concursuri de miss.

Vedeţi aici programul Studenţiadei din Capitală

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite