Bucureşti: Starea copilului în moarte cerebrală s-a agravat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Bunica este ţinut în viaţă de aparate de mai bine de o săptămână iar în ultimele două zile corpul lui a început să se umfle. Medicii nu ştiu ce are iar părinţii sunt decişi să dea în judecată spitalul. Sebastian a intrat în moarte cerebrală în urmă cu o săptămână şi părinţii nu au aflat nici acum din ce cauză copilul lor este pe moarte

Sebastian Bunica, în vârstă de 9 ani, din Craiova, copilul care se află în moarte cerebrală după ce a fost operat de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, se află într-o stare din ce în ce mai gravă. Corpul lui, de la abdomen până la genunchi, a început să se tumefieze. Părinţii stau lângă el tot timpul şi speră ca o minune să le salveze copilul. „Nu ştie nimeni ce are, medicii fac presupuneri, că ar putea fi de la medicamentele care-i sunt administrate. De când l-am adus la acest spital starea lui a fost din ce în ce mai gravă şi nimeni nu a ştiut să ne explice care sunt cauzele”, a spus Lorena Bunica, mama copilului.

Copilul a fost adus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” în urmă cu două săptămâni cu diagnosticul de chist hidatic pus de medicii craioveni. Specialiştii de  la „Grigore Alexandrescu” au depistat însă că pacientul suferea de altceva şi anume de o tumoră localizată la nivelul glandei suprarenale stângi şi au decis să-l opereze.

Creierul copilului nu a primit oxigen câteva minute

Părinţii spun că din momentul în care copilul a fost dus în sala de operaţie copilul medicii au făcut un şir de greşeli care i-au fost aproape fatale copilului. „În primul rând au intrat în sala de operaţii cu doar un litru de sânge iar el a pierdut trei litri. Medicii nu au putut suplini lipsa de sânge imediat aşa că creierul copilului nu a primit oxigen câteva minute”, a mai povestit mama.
Chiar şi aşa, la ieşirea din operaţie, copilul se afla în comă dar creierul său funcţiona, răspundea la stimuli. Starea sa însă nu se îmbunătăţea iar medicii nu aveau niciun răspuns la această situaţie. Copilul a fost operat de conf. Dr. Ioan Bâscă, fostul şef al Clinicii de chirurgie, în urma acestui caz fiind demis.

„În a patra zi a intrat în moarte cerebrală, creierul a încetat să mai funcţioneze. Imediat am plecat cu el la Viena dar medicii de acolo nu au avut ce să-i facă, era prea târziu”, au mai spus părinţii.

Soţii Bunica îi învinuiesc pe medici că nu au comunicat cu ei şi nu le-au prezentat starea reală a copilului. „Dacă ştiam de când a ieşit din operaţie că este aşa de grav plecam imediat cu el la Viena”, au spus părinţii plângând.


Reprezentanţii spitalului spun că nu este vorba despre o culpă medicală ci de o întâmplare nefericită.

"Am spus familiei că este vorba despre o operaţie dificilă, dar copilul nu a stat fără sânge pentru că noi, atunci când intrăm în sală, intrăm cu o rezervă. Din nefericire, în timpul operaţiei s-a produs o hemoragie, iar după trezire au apărut semnele unei suferinţe cerebrale. Copilul nu a ajuns în stop cardiac dar a existat hipoxie, adică o oxigenare mai slabă a creierului din cauza presiunii scăzute a sângelui. Astfel de leziuni pot evolua oricum", a spus conferenţiarul Ioan Bâscă, specialistul care l-a operat pe copil.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite