Bucureşti: Protest cu scutece folosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de mămici cu bebeluşi în braţe şi gravide au protestat astăzi în faţa Ministerului Muncii. Părinţii au cerut Guvernanţilor menţinerea valorii indemnizaţiei de creştere a copilului la valoarea de 85% din salariu iar celelate ajutoare pentru creşterea copilului creşterea copilului să rămână neschimbate.

CITIŢI ŞI:

Mămicile din Iaşi: „Nu vrem să ne creştem copiii cu un colţ de pâine“ VIDEO

Protestul cărucioarelor în faţa Prefecturii Braşov

Tinerele mămici şi-au scos bebeluşii în stradă


ÎI DOARE ÎN COT DE CRIZĂ:
Topul salariilor barosane ale funcţionarilor din primării care sfidează recesiunea

Singurul incovenient care a împiedicat prezenţa mai multor părinţi la acest eveniment a fost vremea ploioasă. „Puţine mămici au riscat sănătatea copiilor aşa că facem cu schimbul, stăm câte jumătate de oră, plecăm, vin altele în locul nostru. Cele care au copii prea mici şi nu au avut cu cine să-i lase nu au putut veni”, a spus Mariana, una dintre protestatare.

Părinţii au venit însă pregătiţi cu pancarde şi cu scutece de unică folosinţă murdare transmiţându-le simbolic autorităţilor că „bebeluşii nu trebuie băgaţi în rahatul lor”, după cum arată unul dintre sloganuri.

„Este nedrept şi discriminatoriu să-mi taie un drept câştigat legal abia anul trecut. Am crezut că suntem încurajate să facem copii şi ne-am făcut calcule în funcţie de această indemnizaţie. Acum dacă mă întorc la muncă cu cine las copilul de 4 luni că nu sunt creşe iar o bonă îmi ia jumătate din salariu”, a mai spus Mariana.


„În altă parte este risipa”

Părinţii cer Guvernului menţinearea politicii de sprijinire a creşterii natalităţii şi găsirea altor surse şi strategii pentru scoaterea ţării din criză. „Nu credem că banii pensionarilor şi a copiilor vor pune pe picioare economia. Cred că în altă parte este risipa dar nu vor să facă strategie pe termen lung”, a spus Vlad, unul dintre tăticii prezenţi în faţa Ministerului Muncii.

Protestatarii au militat şi pentru menţinerea celorlalte drepturi de creştere a copilului, alocaţiile, trusoul de nou-născut şi ajutorul pentru familii monoparentale din care guvernanţii intenţionează de asemenea să le diminueze. 





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite