Bucureşti: Premierele teatrale la început de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Afrim, Silviu Purcărete, Alice Barb şi Mihai Mălaimare sunt regizorii care pregătesc spectacole noi pe scenele din Capitală. Teatrul Masca prezintă sâmbătă, în staţia de metrou Unirii 1, primul spectacol din acest an, „Pierrot Lunatecul“.

Trecătorii sunt aşteptaţi la ora 12.00 la un spectacol regizat de Mihai Mălaimare într-o tehnică inedită, pantomimă albă. Această formă de spectacol impune cuvântul gest şi permite exprimarea unei game mai largi de situaţii şi trăiri.

Pierrot Lunatecul“ este compus din mai multe momente de pantomimă, toate avându-l în centru, în diferite situaţii, pe Pierrot, cuceritorul personaj născut în halele pariziene, veşnic îndrăgostit, de Colombina, de sine, de viaţă. ,,Dacă vă veţi opri în faţa scenei pe care personajul nostru evoluează, veţi avea sentimentul ca sunteti purtat de vânt către începutul secolului XIX, într-un Paris nebun, care ştia să râdă cu poftă, pentru că era sănătos, şi tânăr şi frumos“, ne îmbie Mihai Mălaimare.

Înainte de spectacol va avea loc un concert de muzică clasică şi jazz.

De asemenea, avanpremiera spectacolului „Floarea de cactus“ de Pierre Barillet şi Jean Pierre Gredy are loc marţi, 12 ianuarie la Teatrul Metropolis. Bucureştenii sunt aşteptaţi în sală la ora 19.00. Ei vor avea întâlnire cu actorii Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Ionuţ Adăscăliţei, Theodor Danetti / Mihai Niculescu, Rudy Rosenfeld. Preţul unui bilet este de 21,20 lei.

Comedii la Bucureşti


La mijlocul lunii februarie, pe scena Teatrului de Comedie, vor avea loc patru premiere. Astfel, în repertoriul instituţiei va intra spectacolul lui Radu Afrim „Câtă speranţă“, la care regizorul lucrează acum. „Vreau să fac ceva comic, dar şi cu multă emoţie“, a spus regizorul. Din distribuţie fac parte Dorina Lazăr, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihăilescu, Rodica Mandache, Virginia Rogin.

Zilele acestea, pe scena de teatru din strada Sf. Dumitru nr.2, au loc repetiţii pentru premiera spectacolului-coupé „Cântăreaţa cheală“ şi „Lecţia“, după Eugène Ionesco, o creaţie a regizorului Victor Ioan Frunză. Tot în a doua lună a anului, regizoarea Iarina Demian le va oferi bucureştenilor „O lume pe dos“ - trei piese scurte: „Preludiu şi Liebestod“ de Terrence McNally, „Problema“ de A. R. Gurney Jr. şi „Naomi în camera de zi“ de Christopher Durang. Pe afiş se regăsesc Tudor Chirilă, Iarina Demian, Marius Drogeanu, Smaranda Caragea.

Până atunci, spectatorii sunt aşteptaţi în sala de la Comedie în zilele de 9, 21, 22 şi 23 ianuarie, când se va juca piesa „Elling“, în regia lui Vlad Massaci, o dramatizare de Axel Hellstenius în colaborare cu Petter Naess, după romanul „Fraţi de sânge“ de Ingvar Ambjornsen. Rolurile principale sunt deţinute de Marius Florea Vizante şi Sandu Pop.

Ce mai pregătesc teatrele

Încă de anul trecut, la Teatrul de Comedie au început repetiţiile la producţia „Femeia care şi-a pierdut jartierele“, de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete. În prezent, regizorul turnează primul său lungmetraj de ficţiune, „Undeva la Palilula", şi a lăsat lucrul la scenă în plan secund. Din distribuţia spectacolului fac parte Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Dorina Chiriac. Data la care va avea loc premiera este incertă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite