București: Patru Mercedesuri făcute praf de o macara (Galerie foto)

Incidentul s-a petrecut pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală, însă din primele informații nu au fost înregistrate victime.

UPDATE ORA 16.30 După primele verificări, echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă a interzis utilizarea în continuare a macaralei. Inspectorii vor cerceta din ce cauza s-a desprins braţul macaralei şi dacă pe şantier erau respectate normele privind sănătatea şi securitatea în muncă.

UPDATE ORA 16.10 „Paguba ajunge lejer la 130.000 de euro“ a fost estimarea „din ochi“ făcută de edilul sectorului 4 care poartă discuții cu directorul centrului Mercedes unde au fost distruse mașinile.


UPDATE ORA 16.00 „Macaraua care s-a prăbușit lucra la pasajul care face legătura între sectorul 3 și 4, dar obiectivul peste care s-a prăbușit este pe raza sectorului 4. Doar așa la o primă privire pot să spun că aceste utilaje își au locul la muzeul tehnicii unde ar putea să le vadă copiii ca să aibă idee cum  se lucra pe vremea lui Ceaușescu. Vom face o expertiză tehnică și un raport pen care le vom înainta primăriei generale și firmei de construcții. Firma este în contract cu Primăria Capitalei“, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone care a venit la locul accidentului.

UPDATE ORA 15.50  La macaraua prăbușită a mai venit un echipaj de poliție să constate avarierea mașinilor. Mai mulți curioși încearcă să vadă ce s-a întâmplat.

UPDATE ORA 15.30 Accidentul s-a prdous în jur de ora 14.00. Una dintre mașinile distruse, un Mercedes, clasa E este model nou și avea un preț de 55.000 de euro.


UPDATE ORA 15.20 La fața locului urmează să sosească reprezentanți ai Inspectatorului Teritorial de Muncă care vor evalua pagubele și vor ancheta cauzele accidentului.

Cel puțin patru mașini și un gard au fost distruse în urma prăbușirii brațului de la macaraua folosită pentru lucrările care se efectuează în zonă.


Întrucât nu au fost înregistrate victime și nu sunt persoane încarcerate, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București nu au fost solicitate la fața locului.


În apropiere se află și o benzinărie Luckoil. La fața locului au venit mai multe echipaje de la poliție.

Brațul metalic al macaralei a strivit o dubă de transport și alte câteva mașini expuse în curtea reprezentanței auto Mercedes însă reprezentanții acesteia au refuzat să facă declarații.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările