Bucureşti: Oprescu vrea ca apa caldă să fie plătită în funcţie de venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat astăzi că se caută o soluţie pentru ca apa caldă să fie plătită diferenţiat, în funcţie de venituri. În acelaşi timp, el crede că firmele de apartament ar trebui să plătească integral gigacaloria.

Municipalitatea caută o soluţie în condiţiile în care o recentă ordonanţă de Guvern o obligă să plătească datoriile istorice al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

Astfel, edilul a afirmat că subvenţia pentru apa caldă trebuie să fie direcţionată doar către familiile cu venituri reduse, pensionari şi şomeri. „Persoanele cu venituri mari şi cele aproximativ 11.000 de firme cu sediul în apartamente să plătească gigacaloria pentru apa caldă la preţul nesubvenţionat de 300 de lei“, a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul Capitalei a mai spus că, cel mai probabil, la sfârşitul lunii iunie va prezenta Consiliului General proiectul de hotărâre privind plata gigacaloriei pentru apa caldă în funcţie de veniturile populaţiei.

Primarul Sorin Oprescu anunţa, luna trecută, că ia în calcul eliminarea subvenţiei la apă caldă pentru că jumătate din bugetul municipalităţii este direcţionat pentru subvenţiile RADET şi RATB.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite