FOTO VIDEO Marşul anti-homosexuali   s-a lăsat cu rugăciuni în Bucureşti. Noua Dreaptă: „România nu-i Sodoma!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marşul pentru normalitate al organizaţiei creştin naţionaliste Noua Dreaptă, aflat la a noua ediţie, a avut loc sâmbătă, chiar înainte de cel al Gay Fest. De data aceasta, evenimentul s-a ţinut chiar în inima oraşului, născând astfel deliciul turiştilor străini şi al bucureştenilor de la terasele din Centrul Istoric deopotrivă. Preşedintele organizaţiei a făcut mai multe declaraţii despre importanţa familiei şi despre creştinii români.

Faptul că trăim într-o ţară democrată a fost încă o dată dovedit prin existenţa marşului făcut sâmbătă în jurul prânzului, chiar înainte de cel al Gay Fest ce a fost programat mai târziu, pentru ora 17.00, când adepţii organizaţiei creştin naţionaliste Noua Dreaptă au marşat chiar pe Calea Victoriei.

Nelipsite la marşul de sâmbătă au fost şi rugăciunile rostite în faţa bisericilor şi lozincile homofobe strigate ca pe stadion.

Adunaţi în jurul orei 11.00 în Piaţa Victoriei, cei circa 200 de oameni au păstrat un moment de linişte chiar înainte de începerea marşului unde şi-au făcut cruce şi au rostit Tatăl Nostru.

Cupluri, familii cu micuţi în cărucior, tineri, bătrâni, un preot însoţit de enoriaşi şi câteva maici, şi-au continuat apoi drumul pe Calea Victoriei. Steagurile naţionale, dar şi cele verzi cu emblema organizaţiei au fost fluturate permanent pe toată durata marşului şi arborate cu fală când oamenii s-au oprit vreme de minute chiar în faţa Pieţii Drapelului de lângă Cercul Militar. Aici brusc s-a făcut linişte iar toţi au cântat imnul naţional.

Noua Dreaptă a dus rugăciunea şi lozincile în centrul Capitalei


Centrul Capitalei, blocat de naţionalişti strigând „România, ţară ortodoxă!”

În continuare, la portavoce preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă şi împreună cu alţi doi dintre manifestanţi strigau diverse lozinci, unele puternic anti homosexualitate, pe care mulţimea le striga mai departe în ton de stadion.

„România, România, România nu vă vrea!”, „Vrem normalitate, nu vrem diversitate!”, „România, ţară ortodoxă!”, România nu-i Sodoma!” sunt câteva dintre lucrurile strigate de participanţii la manifestaţie.

Nu au existat însă violenţe şi incidente, marşul fiind unul bine organizat şi coordonat eficient atât de organizatori, cât şi forţele de ordine.

Noua Dreaptă: „Atragem atenţia prim-ministrului că este un drum sinucigaş pe care porneşte”

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă este de părere că amendamentul depus de Biserica Ortodoxă Română vizavi de legiferarea căsătoriei române din noua constituţie este unul care trebuie adoptat de Parlament şi nu poate fi ignorat de autorităţi. Mai exact este vorba despre completarea articolului 48 cu prevederi referitoare la rolul familiei pentru "prezentul şi viitorul poporului român", având următorul conţinut: "Familia, elementul natural al existenţei şi dezvoltării societăţii, se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii".

„Considerăm că nu se poate ca o majoritate parlamentară care a ajuns la putere prin votul românilor, prin votul majorităţii creştine din România, o dată ajunsă la putere să legifereze tocmai împotriva majorităţii. Atragem atenţia prim-minstrului Victor Ponta că este un drum sinucigaş pe care porneşte, România este o ţară ortodoxă! Dacă acest amendament (cel depus de Biserica Ortodoxă n.r.) nu va apărea în constituţia revizuită, atunci România poate fi considerată o ţară necreştină, ar putea chiar scoate crucea de pe stemă”, a declarat preşedintele Noua Dreaptă Tudor Ionescu.

Despre parada Gay Fest şi protestele organizate de Noua Deaptă, vă mai recomandăm să citiţi:

Marşul Diversităţii dă peste cap circulaţia pe Şoseaua Kiseleff din Capitală Gay Fest 2013. Festivalul homosexualilor a început astăzi. Parada are loc sâmbătă GayFest - Să celebrăm diversitatea!

Noua Dreaptă, marş anti-Gay Fest, în centrul Bucureştiului. Sute de oameni spun Tatăl Nostru şi scandează "România are nevoie de copii, nu de homosexuali!" 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite