Bucureşti: Naştere fără precedent în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O olteancă de 240 de kilograme a născut ieri în Capitală; Medicii spun că acesta este un caz unic în România şi, posibil, chiar şi în lume. Victoria Lăcătuş (24 de ani), a născut ieri, la Spitalul de Universitar din Capitală, o fetiţă sănătoasă de 2,9 kilograme, de aproape 83 de ori mai mică decât ea.

Femeia care a născut ieri la Spitalul Universitar de Urgenţă (SUUB) este gravida cu cea mai mare greutate care a născut vreodată în spitalele din România, ea având 240 de kilograme. Medicii spun că este posibil ca tânăra de 24 de ani să deţină un record mondial la această categorie.



 „Gravida care cântăreşte 240 de kilograme este primul caz de acest fel din România şi poate chiar din lume. În spitalul nostru au existat mai multe cazuri cu femei cu greutate mai mare de 100 kg. Una dintre ele cântărea 180 de kilograme”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), doctorul Bogdan Popescu.Femeia a născut ieri dimineaţă o fetiţă, Anişoara Elena, care cântăreşte de aproape 83 de ori mai puţin decât mama ei, numai 2,9 kilograme.

Masa de operaţie, comandată special din America

 La naştere, care s-a făcut prin cezariană, au participat şase medici. Pentru că în spitalele din România nu au mai fost întâlnite astfel de cazuri nu existau nici mese de operaţie de dimensiuni mari şi care să suporte o greutate mai mare de 180 de kilograme. Conducerea spitalului a comandat special pentru naşterea de ieri o masă de operaţie din America.

Proaspăta mămică se află internată la secţia de Terapie Intensivă din SUUB. „Starea ei este foarte bună dar vrem să fim siguri că nu vor apărea complicaţii postoperatorii. Din cauza greutăţii, medicii au optat ca naşterea să se facă prin cezariană. Copilul este de asemenea în stare bună“, a mai spus purtătorul de cuvânt al SUUB.

Femeia locuieşte în comuna Drăghiceni, judeţul Olt, şi a fost adusă la Bucureşti miercuri după-amiază. Ea a fost internată în ultimele săptămâni la Spitalul din Craiova, unde medicii i-au supravegheat sarcina. Pentru transportarea ei în Capitală a fost necesară intervenţia a trei echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, adică aproximativ zece pompieri.

Tăticul este şi el fericit

Femeia spune că a făcut „eforturi“ pentru a menţine sarcina pe care şi-o dorea foarte mult. „Vă daţi seama prin ce am trecut şi îmi este teamă, ca orice mamă, la naştere pentru copilul meu, însă sper să vină bine pe lume“, a spus tânăra înainte de operaţie.



Tatăl copilului, Costică Lăcătuş, de 27 de ani, era acasă, în Drăghiceni, când a aflat că are o fetiţă. El spune că şi-a îndeplinit visul de-a fi tată şi aseară se pregătea să plece spre Bucureşti.
 „Suntem căsătoriţi de un an şi din prima zi ne-am propus să fim o familie realizată. O să luptăm toată viaţa pentru pruncul nostru“, ne-a spus Costică Lăcătuş.

Bucureşti: Victoria are 240 de kilograme
Bucureşti: Soţul Victoriei Lăcătuş
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite