Bucureşti: Mircea Dinescu îşi duce poeziile şi vinul la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 9 martie a.c., de la ora 17.00, poetul Mircea Dinescu va citi din poeziile sale, traduse în limba italiană,  la renumitul Bistrot de Venise, unul dintre cele mai renmite locuri de întâlnire ale elitei artistice veneţiene.

Şi, pentru că se consideră „inteligent în limba română”, poetul îşi va citi creaţiile în original, iar Francesco Ricci , un traducător pe care Dinescu îl numeşte „congenial”,  le va rosti în limba italiană.

Selecţia de versuri cuprinde poeziile “Găinile”, „Buldozerul”, „Scurt extras din dosarele secrete ale Războiului de 100 de ani”, „Mică ceremonie la îngroparea unui submarin dintre cele două războaie”, „Dreptul la liberă circulaţie”, „Istoria romanţată a sinucigaşului ratat”,  „Călătoria”,  „Autopsia îngerului”, „Cântec de buzunar”, „Trista deturnare a sinucigaşului”.

Pentru a celebra evenimentul, Mircea Dinescu va servi publicul cu „vinul casei”, pe care îl produce la via sa de la Galicea Mare.

„Am mai avut un eveniment cu poezie şi vin, anul trecut la Viena şi sper să am succes cu <produsele Dinescu> şi la Veneţia”, a comentat poetul.

Prezenţa lui Mircea Dinescu la Veneţia se datoarează invitaţiei Institutului Cultural Român (ICR), care, din 2009, invită un poet român reprezentativ la Bistrot de Venise.

Anul trecut, invitata ICR la Veneţia a fost poeta Nina Casian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite