Bucureşti: Mihai Chiţac a revenit în Penitenciarul Jilava în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Chiţac a revenit în Spitalul Penitenciar Jilava, de unde a fost eliberat în urmă cu 60 de zile pentru a se opera la inimă. Intervenţia a fost amânată din cauză că starea sa era foarte gravă iar operaţia ar fi fost riscantă.

Mihai Chiţac s-a prezentat la Penitenciarul de maximă Siguranţă Rahova, duminică seară, de aici fiind transferat, în jurul orei 10.00, la Spitalul penitenciar Jilava, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Apăvăloaei, şeful unităţii sanitare. Chiţac a fost pus în libertate în 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militară de Apel Bucureşti.

În acest interval el trebuia să se opereze la inimă, după ce Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis instanţei militare că operaţia pe cord pe care Chiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată în reţeaua spitalelor din sistemul penitenciar. Medicii spun că starea pacientului era foarte gravă şi că intervenţia chirurgicală ar fi reprezentat un pericol. Din acest motiv, pacientul şi familia lui au decis amânarea operaţiei.

Nici tratamentul nu-i garantează că este în afara riscului

"Pentru moment, riscurile operatorii erau foarte mari. Vârsta înaintată şi analizele presupuneau un risc foarte mare intraoperator, de aceea pacientul şi familia lui au decis amânarea intervenţiei, în eventualitatea în care starea de sănătate se va ameliora", a spus Brădişteanu.

Acesta a adăugat că nici tratamentul prescris lui Chiţac nu poate să garanteze că pacientul este în afara oricărui risc.

Mihai Chiţac a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul privind evenimentele din timpul Revoluţiei de la Timişoara.

Pedepasa lui a fost întreruptă de cinci ori, din motive medicale.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite